Fot(o) patrulje

Nyttesløst å krangle.

Publisert Sist oppdatert

Å krangle i ettertid om hvasom ble sagt og gjort, er nytteløst etter møtet med en fot(o) patruljerende politimanni Storbritannia.

Flere politidistrikt harnemlig tatt i bruk små videokameraer som de enten har festet rundt øret ellerpå uniformen, og med en egen opptaker i beltet, er bevissikringen komplettetter en dag ute til fots.

- Videoer fra våre håndholdteopptakere vil kutte kostnadene våre. Det skal ikke være nødvendig å gå en rundetil med tekniske undersøkelser i saker hvor folk har tilstått direkte overfortjenestemennene, sier politiet i West Yorkshire etter å ha investert snaut tomillioner kroner i videokameraer til alle.

Nå skal du (H)øre:

Leverandørene har kommet fremtil snertne øre-løsninger for kameraene. Noen har også magnetfeste tiluniformen, men tjenestemennene foretrekker å bruke kameraet fra øret. Dendigitale opptakeren de har med, kan ta kontinuerlig opptak i 12-14 timer.Bildene lastes over til en pc etter endt patrulje, og kan ikke tukles med avtjenestemennene, sier Stuart Leslie i SCS Security Design til Politiforum. Detskotske firmaet er en av flere leverandører til britisk politi.

- Den er også politisikker,gliser han, og viser oss opptakeren.

Ingen knapper som noenpoliti-tommeltotter kan trykke feilaktig på - ingen slettemuligheter, altså.

Om opptakeren skulle bliborte, vil det ikke være mulig for andre å finne frem til opptaket utenprogramvaren. Kameraene kan også gi operasjonssentralen livebilder via3G-nettet, men dette er ikke versjonen politiet til nå har valgt å investeremest i.

Slettes

Opptakene fragatepatruljeringen slettes automatisk etter 31 dager i Storbritannia. I sakerhvor det kan bli aktuelt å bruke noe av opptakene som bevis, kopieres filmeneller brennes på dvd.

Opptakeren SCS leverer tilpolitiet, veier et halvt kilo og virker lite hendig i et allerede overfyltpoliti-belte. Andre leverandører har valgt andre løsninger, men skjermene er påca 3,5 tommer.De tåler fall i asfalt og temperaturer fra minus 10 til 60 varmegrader.

I Storbritannia trenger ikketjenestemennene merke uniformen med at «du blir filmet av meg». Samfunnet ervel vant med overvåking fra kameraer og har sett nytteverdien av dette framange år tilbake.

PS: Ifølge instruksjonene kanman godt slå av opptakeren mens det gomles lunsj og slurpes te!