Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) er snart en saga blott, både i navn og organisasjon. Det samme er IKT@politiet og Fellestjenester@politiet, navnene til de to enhetene som skal erstatte PDMT.
Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) er snart en saga blott, både i navn og organisasjon. Det samme er IKT@politiet og Fellestjenester@politiet, navnene til de to enhetene som skal erstatte PDMT.

Endrer navn - igjen

De omstridte navnene «Fellestjenester@politiet» og «IKT@politiet» er historie, knapt to uker etter at de ble lansert.

Publisert Sist oppdatert

De nye navnene blir vraket til fordel for «Politiets fellestjenester» og «Politiets IKT-tjenester», får Politiforum.no opplyst fra pressetjenesten i Politiets data- og materielltjeneste (PDMT).

- Etter at navnene som inneholdt «@» ble kjent, gjorde vi i Fellestjenestene Politidirektoratet (POD) oppmerksom på en del tekniske og praktiske utfordringer knyttet til bruken av spesialtegnet «@». Vi er glad for at POD var lydhøre og at de gjorde en ny vurdering av navn for de to enhetene som erstatter PDMT, sier kommunikasjonsdirektør Espen Strai i det som nå heter Politiets fellestjenester .

- Hensiktsmessig å endre

Assisterene politidirektør Vidar Refvik opplyser at endringen gjøres etter at POD ble klar over flere tekniske og praktiske problemer rundt bruken av navnet.

«Tegnet @ i navnene skapte blant annet utfordringer med registrering i Brønnøysundregistrene, bruk av navnet i politiets saksbehandlingssystem DocuLive, samt med hyperlenking og forveksling med e-post-adresser», skriver POD i en pressemelding.

- Det er kartlagt flere utfordringer knyttet til den praktiske bruken av navnene som ble besluttet tidligere i år. Flere av problemstillingene var trolig mulig å løse teknisk, men etter en helhetlig vurdering har vi bestemt at det mest hensiktsmessige er å endre navnene i god tid før de to enhetene blir formelt etablert med nye navn 1. mars, sier Refvik i pressemeldingen.

Krøll med alfakrøll

PDMT ble vedtatt lagt ned som særorgan i fjor høst, en avgjørelse som tok PDMT-direktør Lars Henrik Bøhler på senga.

PDMT skulle deles i to, en IKT-del og en materielldel. Begge enhetene legges inn under Politidirektoratet (POD). Som Politiforum avslørte for under to uker siden, vakte det stor oppsikt når de nye enhetenes navn ble presentert som IKT@politiet og Fellestjenester@politiet.

- Det blir ikke mindre krøll i politiet av dette, sa en kilde til Politiforum.no.

Problemer i Doculive

Og det ble det. Krøllalfaen, @-tegnet i titlene til de nye enhetene, skaper blant annet problemer i Doculive, det offentlige systemet for journalføring av korrespondanse.

En standardkode i ssystemet er å taste «@» i tittelfeltet i journalen for å skjerme sensitiv informasjon fra offentlig innsyn. Det fører til at alle brev som har IKT@politiet eller Fellestjenester@politiet i tittelen vil ha ufullstendig ordlyd, ifølge Teknisk Ukeblad.

Med de nye navnene er ihvertfall det problemet løst.

Powered by Labrador CMS