Denne justisministeren er mest populær i politiet

Politiforum ba politifolk gi terningkast til de fire siste justisministerene, Knut Storberget (Ap), Grete Faremo (Ap), Anders Anundsen (Frp) og Per-Willy Amundsen (Frp).

Publisert Sist oppdatert

Som en del av Politiforums spørreundersøkelse om politisk ståsted, lot vi politivelgerne felle sin dom over de fire siste justisministrene politiet har hatt. Der kunne de gi sitt terningkast til Knut Storberget (Ap), Grete Faremo (Ap), Anders Anundsen (Frp) og Per-Willy Amundsen (Frp).

Den mest populære justisministeren ble Anders Anundsen, som satt fra høsten 2013 til like før jul i 2016.

Terningkast alle.jpg
Terningkast alle.jpg

Han fikk totalt sett terningkast 4 av de drøyt 4600 politivelgerne som deltok i undersøkelsen.

22,9 prosent av dem kastet fireren på terningen, 14,3 prosent av disse ønsket å gi ham terningkast 5, mens 2,9 prosent ville gi ham terningkast 6 - langt høyere tall enn for noen av de andre statsrådene.

- I egen klasse

At Anundsen var populær blant mange, gjenspeiler seg i noen av kommentarene politivelgerne har gitt til justispolitikken de siste fire årene:

«Anundsen har vært i en egen klasse som justisminister i de drøyt 20 årene jeg har jobbet i etaten. Skarp, engasjert og tydelig.»

«Anundsen var den mest handlekraftige og beste justisminister Norge har hatt de siste 25 årene. Veldig synd han ble byttet ut!»

«Amundsen virker OK, men for tidlig å vurdere. Anundsen er til nå best.»

Delt andreplass

Nest best - delt med Storberget - er nettopp Amundsen. De fikk begge en treer på terningen.

Men det var Storberget som fikk størst andel firerkast (16,4 prosent) og femmerkast (6,9 prosent av de to).

Helt sist i Politiforums uhøytidelige terningkastøvelse, kom Faremo, som kun fikk terningkast 2 totalt sett.

17,9 prosent av politivelgerne kastet til og med enere på terningen hennes.

PS: Omtrent én av fire politivelgere ønsket ikke å kaste terning til Amundsen, Storberget og Faremo, med de unøyaktighetene det innebærer for sluttresultatet. Vurderingene må derfor tas med en ørliten klype salt.