- Vårens vakreste eventyr

Når førsteårsstudentene fra Politihøgskolen i Oslo tok til gatene den andre uka i mai, var det ikke for å løpe, men for å kontrollere bilister.

Publisert Sist oppdatert

Den årlige øvelsen i Slemdalsveien utenfor skolens lokaler på Majorstua, betegnes av politioverbetjent Tor Gustav Hovland spøkefullt som «vårens vakreste eventyr» - tilnavnet som til vanlig brukes om Holmenkollstafetten.

- Øvelsen inngår i faget ordenstjeneste, hvor også trafikktjeneste er tema. Dette er praktisk utøvelse av faget. Her får studentene en smak på hvordan det er å stanse biler i trafikken og snakke med sjåførene, forteller Hovland, som er lærer for førsteårsstudentene.

Et høydepunkt

Da Politiforum er på stedet, blir de aller fleste bilene stanset - så fremt studentene ikke er opptatt med biler de allerede har vinket inn til siden.

- Dette er nok et høydepunkt for studentene. De får en time hver, og den går knallfort, smiler politioverbetjenten.

I tillegg til å rose studentenes engasjement, skryter han også av trafikkorpset, som stiller opp for å hjelpe til med øvelsen hvert eneste år.

- Vi er veldig glad for samarbeidet med trafikkorpset i Oslo. De gjør en kjempejobb!

- Men samtidig er det jo bra for trafikkorpset at studentene tar unna litt for dem også!

Ingen sure miner

Både lastebiler, cabrioleter og mopeder må stoppe for studentene. Men med høflige smil klarer de kommende politibetjentene å avvæpne de aller fleste bilistene.

- Det er stort sett trivelig å utføre trafikktjenesten, og vi treffer på mange hyggelige folk. Det er lite sure miner, sier Hovland.