Willy Haugli er død

Tidligere politimester i Oslo, Willy Haugli, er død, 81 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Da alle landets politisjefer var samlet i Oslo torsdag, fikk de beskjed om at den markante politilederen Willy Haugli er død. Haugli ble 81 år gammel. Det skriver ABC Nyheter.

Willy Haugli var født 2. august 1927 og var norsk jurist og tidligere embetsmann. Men det er særlig som politimester i Oslo fra 1985 til 1994 at Haugli vil bli husket. I denne perioden fikk han tilnavnet «Jern-Willy» etter sin tøffe linje mot det radikale ungdomsmiljøet tilknyttet blitzmiljøet i Oslo.

Haugli vil også bli husket for sin ramsalte nordnorske humor. I mai 1987 stormet politiet Stortorvets Gjæstgiveri og arrestert den kjente demonstranten Stein Lillevolden, melder ABC Nyehter.

Da Haugli ble spurt om hvorfor politiet stormet stedet med hunder, svarte han lakonisk at det var fordi det var umulig å komme inn med hestene.

- Han vil bli husket og savnet. Han vil bli husket som en av Norges mest markante politiledere. Han var levende opptatt av etaten og hadde sterke meninger om den, sier politimester Truls Fyhn i Troms politidistrikt til Aftenposten.no.

Haugli ble utnevnt til Kommandør av St. Olavs Orden i 1995, samme år som han kom med selvbiografien «Tøffe år».

Powered by Labrador CMS