Utnevnt som rektor på Politihøgskolen

Nina Skarpenes fortsetter.

Publisert Sist oppdatert

Nina Skarpenes blir rektor ved Politihøgskolen. Hun ble utnevnt i dag.

Hun tok over stillingen da Håkon Skulstad sluttet for å lede politireformen i Politidirektoratet, og søkte på nytt da åremålet ble utlyst på nytt tidligere i år. Det var fem søkere til stillingen, men ingen av de andre kunne slå 53 år gamle Skarpenes.

– Jeg er glad for den tilliten som er utlyst. Gleder meg veldig til seks nye år. Det er et privilegium å lede en organisasjon med så mange fremoverlente og kunnskapsrike medarbeidere, sier hun til Politiforum.

Skarpenes får nå jobben med å lede Politihøgskolen gjennom det som kan bli store endringer. Mens PHS de siste årene har hatt 720 studenter, har Politidirektoratet foreslått av antallet studenter justeres ned mot 500.

– Det blir spennende å lede PHS i tiden som kommer. Du kan kan godt kalle det utfordrende med et forespeilet nedtrekk i studenttall på bachelorutdanningen og med Særorganutvalgets anbefalinger. Men det gjør bare at jeg gleder meg enda mer.

Forrige uke ble det kjent at Særorganutvalget foreslår at PHS bør slå seg sammen med Kriminalomsorgens utdanningssenter, samtidig som at ansvaret fra PHS flyttes fra Justis- og beredskapsdepartementet til Politidirektoratet.

Har jobbet lenge ved PHS

Nina Skarpenes (50) er utdannet innen pedagogikk ved Universitetet i Oslo. Hun har tidligere arbeidet som assisterende avdelingsleder ved avdeling for etter- og videreutdanning (EVU) på PHS, som utviklingskoordinator, som høgskolelektor ved EVU og grunnutdanningen.

Hun har med andre ord lang erfaring ved høgskolen. Siden 2008 har hun vært en del av toppledelsen, først som assisterende rektor og fra 2013 som rektor.

Skarpenes har også vært høgskolelektor i pedagogikk og ledelse ved Krigsskolen og innehatt stillinger ved Universitetet i Oslo.

– Skarpenes er en strategisk tenkende og utviklingsorientert leder med god innsikt i universitet og høyskolesektoren. Det er viktige egenskaper for en leder på Politihøgskolen, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS