Politidirektør Benedicte Bjørnland.

Bjørnland: - Glad for at Riksadvokaten mener det ikke er grunn til å konkludere med systematisk feilpraktisering

Riksadvokaten avklarer at det ikke er grunn til å konkludere med at politiet og påtalemyndigheten har en omfattende feilpraktisering av tvangsmiddelbruk i forbindelse med ransaking i mindre narkotikasaker.

Publisert Sist oppdatert

Etter innleggene i høringen om rusreformen i Stortinget oppstod det usikkerhet rundt vilkårene for politiets tvangsmiddelbruk i forbindelse med ransaking i mindre narkotikasaker.

I en pressemelding skriver nå Politidirektoratet at Riksadvokaten i dag har kommet med presiseringer om bruk av tvangsmidler i mindre alvorlige narkotikasaker, særlig bruk av narkotika. Riksadvokaten avklarer samtidig at det ikke er grunn til å konkludere med at det har vært en systematisk eller omfattende feilpraktisering av politiet og påtalemyndigheten på dette området.

- Jeg er glad for at Riksadvokaten mener det ikke er grunn til å konkludere med at det har vært en systematisk eller omfattende feilpraktisering på dette området i politi og påtalemyndighet, sier politidirektør Benedicte Bjørnland, i pressemeldingen.

Riksadvokaten har det øverste ansvaret for påtalemyndigheten i politiet.

- Politiets bruk av tvangsmidler skal selvfølgelig gjennomføres i samsvar med straffeprosesslovens regler. Vi skal også følge opp og lære av enkelttilfeller der det er gjort feil. Jeg er fornøyd med at Riksadvokaten ønsker å følge opp fagledelsen tettere i disse sakene, gjennom blant annet statsadvokatenes inspeksjoner, sier Bjørnland, i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS