DEBATTINNLEGG

Minneord om Geir Aas

Geir var en kollega med et stort hjerte. Han viste omsorg for studenter, kolleger og ledere.

Publisert

Vår kjære kollega Geir Aas døde søndag 28. februar, 55 år gammel.

Geir kom til Politihøgskolen i 1995 som høgskolelektor i sosiologi. Allerede samme høst hospiterte han i politipatruljer for å bli kjent med politiarbeidet. Han ble en politiutdanner med stor respekt for yrket. Med sin unike formidlingsevne engasjerte han år etter år studenter i samfunnsvitenskapelige spørsmål og bidro til at de reflekterte over politiets oppgaver og roller i samfunnet.

I 2009 disputerte Geir for doktorgraden med avhandlingens «Politiinngrep i familiekonflikter». Politiets arbeid i forebygging og bekjempelse av vold i nære relasjoner ble ett av hans hovedinteressefelt. Han skrev monografier og en rekke artikler om temaet, og var i sluttfasen for å sende søknad om professoropprykk.

Geir utførte store deler av sitt forskningsarbeid samtidig som han var studieleder med fagansvar for bacheloroppgaven, vitenskapsteori og forskningsmetode. Geir ledet også arbeidet med ny rammeplan for bachelor i politistudier. Dette var et svært krevende arbeid, der mange faglige interesser skulle forenes. Dette arbeidet ledet han med faglig engasjement, klokskap og godt humør.

Han hadde også betydelig talent og interesse for idrettslige aktiviteter. I Stabæk Fotball blir Geir omtalt som en av de aller fremste gjennom tidende. På 1980-tallet viste venstrebacken lederskap, fart og ferdigheter som vakte oppsikt langt utover egen klubb. Senere drev han med løping, langrenn, sykling og innebandy, gjerne sammen med venner og kollegaer.

Geir var en kollega med et stort hjerte. Han viste omsorg for studenter, kolleger og ledere. Ofte tikket det inn en SMS med en hyggelig beskjed – godt timet når vi trengte det som mest.

Minnene om Geirs raushet og blide tilstedeværelse vil ikke bli glemt. Tankene går til Tina, Tiril og Hanna som må bære den aller største sorgen.

Powered by Labrador CMS