Debatt

Politiforums omtale av varslingssak i Øst PD

Det er helt på sin plass at Politiforum dekker vanskelige saker, også varslingssaker. Men det er ikke ryddig og ikke greit at man siterer en anonym varsler på alvorlige beskyldninger mot personer som med letthet kan identifiseres, uten at den personen eller arbeidsgiver som sådan kan ta til motmæle.

Politihuset i Ski, Øst politidistrikt.
Publisert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

Under overskriften «Ansatte blir syke på operasjonssentralen», skriver Politiforum om et anonymt varsel vedrørende dårlig arbeidsmiljø ved operasjonssentralen i Øst PD

Det er helt på sin plass at Politiforum dekker vanskelige saker, også varslingssaker. Det er også greit å belyse tiden det har tatt siden arbeidsmiljøproblemene oppsto.

Men det er ikke god journalistikk, det er ikke ryddig og ikke greit, at man siterer en anonym varsler på alvorlige beskyldninger mot personer som med letthet kan identifiseres av leseren uten at den personen eller arbeidsgiver som sådan kan ta til motmæle.

Politiforum står fritt og uavhengig til å publisere hva de til enhver tid mener er riktig – de må allikevel forholde seg til Vær varsom-plakaten. Der står det i punkt 4.14: 

«De som utsettes for sterke beskyldninger skal så vidt mulig ha adgang til samtidig imøtegåelse av faktiske opplysninger. Debatt, kritikk og nyhetsformidling må ikke hindres ved at parter ikke er villig til å uttale seg eller medvirke til debatt.»

Vi er opptatt av ryddighet og gode prosesser, for den som varsler og den som er varslet på. Ofte er begge våre medlemmer.

Jeg tror alle skjønner at selv om arbeidsgiver er gitt anledning til å svare, så kan de ikke det all den tid saken ikke er ferdig behandlet.

Jeg opplever ikke at Politiets Fellesforbund stiller seg bak denne måten å omhandle varslingssaker på. Vi er opptatt av ryddighet og gode prosesser, for den som varsler og den som er varslet på. Ofte er begge våre medlemmer.

Skikkelighet, ordentlighet og rettferdig prosess står PF for. Politiforum må stå ansvarlig for sin journalistikk.

Powered by Labrador CMS