Spente studenter venter på å motta vitnemålet sitt i Oslo rådhus.
Spente studenter venter på å motta vitnemålet sitt i Oslo rådhus.

Arbeidsledige politifolk

Det er ikke til å se bort i fra at jobbsituasjonen for nyutdannet politi er mer kritisk enn noen gang Det er derfor vi i PF studentene har valgt å se på nye muligheter, andre alternativer og ikke minst – nye strategier.

Publisert Sist oppdatert

Dialogsmøter med statsråden, justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. Informasjonsmøte med Politidirektoratet, og ikke minst dialogsmøter med selveste rektor og assisterende rektor på Politihøgskolen. Gir det hensikt og mening å ha disse dialogmøtene? Vi i PF studentene ønsker å bli hørt slik at det studentene utfordres av blir gjort noe med. Det krever god samhandling med viktige parter som blant annet kan og har mulighet til å påvirke eller endre disse fordringene vi studenter har.

Det er ikke til å legge skjul på at disse nye strategiene, de tar tid. Det gjelder all politikk generelt dersom en vil gjøre endringer. Men å se at disse strategiene funker gir oss pekepinn på at vi beveger oss i riktig retning. Forhåpentligvis blir vår kjernesak, jobbsituasjonen, hørt fra alle hold og blir prioritert. Etter at Anundsen talte på PF-landsmøtet i slutten av november, viser det hvert fall at vi er på vei i riktig retning.

Anundsen utdypet bekymring om hvor penger fra statsbudsjettet ble av. Videre sa han at det vil bli lyst ut en ekstern gjennomgang av politiøkonomien fra departementet, av hvor han vil se hvor pengene til politiet fra statsbudsjettet havnet. Dette viser at problematikken rundt midler som egentlig er avsatt til nyutdannede blir tatt på alvor.

Det viser seg altså at våre nye strategier går i riktig retning, og gjennomslagskraft er mer mulig nå enn noen gang. Nå nærmer julen seg, og flere nyutdannede – urovekkende mange i våre øyne – går inn i det nye året uten jobb.

Med dette sagt, håper vi at 2017 blir året hvor jobb til nyutdannede tar en kraftig U-sving til det positive. Hvorav etterslepet med nyutdannet politi fra tidligere kull, og nyutdannede fra årets kull og i årene fremover faktisk får seg en jobb. En jobb i etaten slik jobbgarantien i 2013 antydet til.

Powered by Labrador CMS