Politiet på fjerdeplass som IT-arbeidsplass

Politiet klatrer høyere opp på lista over de mest populære IT-arbeidsgiverne. Etaten beholder også førsteplassen som den mest attraktive arbeidsplassen for jurister.

Publisert

I Universums årlige undersøkelse er politiet på fjerdeplass på listen over landets mest attraktive IT-arbeidsgivere for yrkesaktive. Dette er den beste plasseringen blant arbeidsgiverne i offentlig sektor.

Politiet er også den mest populære arbeidsplassen for juristene.

Universum kårer hvert år Norges mest attraktive arbeidsgivere innen kategoriene juss, helse, humanistiske fag, ingeniør og vitenskap, IT og business.

Politiet har vært på topp blant jurister siden 2017, og har de siste årene også blitt blant de mest populære arbeidsplassene for IT-studenter.

I fjor var politiet for første gang et av alternativene studentene kunne velge mellom i Universums undersøkelse. Den gangen gikk politiet rett inn på femteplass blant IT-studentenes mest populære arbeidsplass, og nå har etaten hoppet opp til en fjerdeplass.

– Fjerdeplassen er en fantastisk nyhet og et bevis på at politiets samfunnsoppdrag er meningsfylt også for erfarne teknologer, sier direktør for Politiets IT-enhet og IT-direktør i politiet, Catherine Janson, i en pressemelding.

– Vi har vært gjennom en stor endring det siste året. Vi står midt i en digital transformasjon hvor vi har fokus på gode utvikleropplevelser, vi jobber strategisk med bemanning og kompetanseutvikling og ikke minst satser vi stort på at politiet skal bli datadrevet. Når vi utvikler og videreutvikler løsninger jobber vi i tverrfaglige team sammen med brukerne og ulike fagdisipliner i politiet, slik at vi raskt kan skape mest mulig verdi for brukerne, sier hun.

Politiet kom på fjerdeplass i årets kåring.

  1. Google
  2. Microsoft
  3. Finn
  4. Politiet
  5. Sopra Steria

Dette er også sjette år på rad hvor politiet er på topp i Universums kåring av de mest attraktive arbeidsplassene for jurister.


Powered by Labrador CMS