HEDRES: Kjell Ivar Sletten ble i dag hedret for sin innsats for de ansatte i Vest politidistrikt.

Kjell Ivar slo alarm om de ansattes arbeidsforhold: Nå får han Unios verneombudspris

Med langvarig innsats som hovedverneombud i Vest politidistrikt ble han i dag hedret.

Under Verneombudskonferansen til Unio i dag ble et hovedverneombud hedret for den langvarige innsatsen for de ansattes arbeidsforhold.

«Årets verneombud» 2017 går nemlig til Kjell Ivar Sletten fra Vest politidistrikt.

Han var blant annet involvert i etterspillet av Monika-saken og han var den som slo alarm da ansatte ved operasjonssentralen besvimte på jobb på grunn av langvarig, høy arbeidsbelastning.

– For en ære og fantastisk avslutning på 7,5 år som hovedverneombud, sier en noe rørt Sletten når han mottar prisen.

– Politidistriktet har vært gjennom krevende tider når det gjelder ytringskultur og HMS. Det har vært tøft å stå i, og det er lett å ta med seg jobben hjem. Etter krisen har politidistriktet reist seg og vi har fått til mye bra innen HMS. Så denne prisen og maleriet skal henge på veggen hjemme og varme resten av livet. Jeg takker samboeren Vibeke for støtten og at hun har holdt ut, og også Politiets Fellesforbund for nominasjonen og for godt samarbeid.

– Din innsats går langt over det som kreves

Det er en enstemmig jury som står bak den verdige vinneren, forteller Ingjerd Hovednakk i Unio.

– Maleriet «Uro i landskapet» som prisvinneren får er spesiallaget til denne anledningen. Både fargesammensetningen og bevegelsene viser kanskje essensen i hva man som verneombud kan bidra med; Å skape optimisme, lys og positivitet når det tårner seg opp med problemer i horisonten. Gjennom ditt engasjement og din langvarige tålmodighet har du bidratt til å forbedre arbeidsmiljø, ytringskultur og sikkerhet for de ansatte i flere varslingssaker i en krevende tid for politidistriktet. Din innsats går langt over det som kreves i rollen som verneombud!

Det er første gang at Unio deler ut prisen, hvor målet er å hedre den som over tid har engasjert seg som et aktivt verneombud, med fokus på å fremme helse, velferd og sikkerhet på arbeidsplassen.

Alle verneombud som er valgt med hjemmel i arbeidsmiljøloven kunne nomineres.

PRIS: Under Verneombudskonferansen til Unio i Oslo fredag ettermiddag ble Sletten tildelt «Årets verneombud» 2017. Her er han sammen med generalsekretær i Politiets Fellesforbund, Per Erik Ommundsen, som overrakte blomster og sekreteriatsjef i Unio, Ingjerd Hovednakk. Sletten får heder og ære, samt diplom og maleriet «Uro i landskapet» av David Kolstad.  
Powered by Labrador CMS