Politimester Hans Vik i Sør-Vest politidistrikt under åpningen av Politiets Fellesforbunds landsmøte 2018.

– Politikerne må ikke slippe taket i politireformen

Politimester Hans Vik i Sør-Vest politidistrikt har tro på politireformen, men advarer politikerne mot å tro at jobben allerede er gjort.

Publisert

Politimesteren møtte en fullsatt sal med tillitsvalgte, da han snakket under åpningen av Politiets Fellesforbunds landsmøte i Stavanger.

– Det er så utrolig viktig å få reformen til å virke. Vi skal bygge framtidens politi, og derfor må ikke politikerne slippe taket i politiet og politireformen, understreket Vik.

Politiets ressurser og økonomi, sa politimesteren, er «elefanten i rommet». Men han var opptatt av å ikke svartmale situasjonen.

– Jeg roper ikke ulv. Men jeg vil minne om at ulven finnes der ute. Og den har blitt sett i utkanten av Oslo, og det er kanskje bra at noen der vet at den finnes, sa politimesteren til humring fra salen.

Så listet han opp noe av det som det er viktig for politiet å satse på. Først ut var politistudentene.

– Det betyr at studentene må komme i jobb. Vi har brukt penger på å utdanne dem, og selv om de sikkert kan gjøre andre jobber bra også, er det som politi vi trenger dem, sa Vik.

– Det trengs også flere sivile og jurister. Sivil rettspleie er viktig for folk, både på kreditor- og debitor-siden. Og vi må vite hvem som er i landet. Derfor trenger vi ressurser til grensekontroll, fortsatte politimesteren.

Han understreket at det er kjempebra at politikerne satser på nye politihelikoptre og nytt beredskapssenter.

– Men jeg mener det er like viktig å få reformen til å virke ute i distriktene.

Powered by Labrador CMS