Uten klokke og mobildekning trives Skulstad best på ferie. I lyngen lader han batteriene før høsten.

– Jeg skulle gjerne ha sett at viktige beslutninger kom tidligere

Reformsjef Håkon Skulstad erkjenner at han er utålmodig. Men nå i sommer tar han seg likevel tid til å ligge i lyngen på Finnmarksvidda.

Publisert Sist oppdatert
I «Politisommer» svarer kjente og mindre kjente ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og jobben som venter dem til høsten.

 

I august 2014 ble daværende rektor på Politihøgskolen, Håkon Skulstad, hentet inn som leder for «Prosjekt nye politidistrikter» (PNP) i Politidirektoratet. Først for ett år, men innbeordringen som PNP-sjef har blitt forlenget. Nå er den forlenget fram til februar 2017.

Som sjef for PNP er han ansvarlig for sette de nye politidistriktene i drift. Den jobben tar tid, og har allerede blitt forsinka.

Men å koble av fra det store reformprosjektet finner også Skulstad tid til nå i sommermånedene.

– Hvordan slapper du av i ferien?

– Avslapning for meg er å gjøre noe annet enn det jeg gjør til vanlig. Det beste er aktiv ferie med familie og venner, gjerne med noen flotte sykkel- og fjellturer i bratte fjell på Vestlandet eller i Jotunheimen. Men ferien må starte med fisketur på Finnmarksvidda uten mobildekning og klokke – og med telt og fiskestang. Den gode feriefølelsen får du når du kan ta et morgenbad i sjøen eller i et fjellvann.

– Hvor reiser du bort på ferie?

Om sommeren reiser vi helst i Norge for å kunne nyte den korte, flotte sommeren. Italia er favorittlandet dersom vi får behov for å tine oss litt opp.

– Hvorfor er det viktig for deg å ta ferie fra jobben?

SLIK ER VI VANT TIL Å SE HAM: Håkon Skulstad bytter ut politiskjorta med friluftsklær i ferien.

– Ferie er viktig for å koble skikkelig av, lade batteriene og få ting litt på avstand. Det kan hjelpe til å få perspektiv på det man står i til vanlig. Og så er ferie rett og slett behagelig!

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort nå i ferietida?

– Morgenbad, en god kopp kaffe og ei god bok.

– Leser du mail fra jobben i ferien?

– Minst mulig, og jeg er ikke pålogga til vanlig. Sjekker en gang per uke og dersom jeg får varsling på mobil.

– Implementeringa av de nye distriktene kan virke som en hard nøtt å knekke, med alle hensyn som må tas. De ulike fagforeningene ønsker ulike ting, lokalt stritter ordførere imot enkelte steder. Lader du opp til en stri høst?

– Vi går en spennende og viktig høst i møte. Det er mange lokale prosesser som skal gå, både for alle oss i politiet og i samarbeidet med kommunene. Her kommer god og positiv energi godt med.

– Du har jobbet som leder for Prosjekt nye politidistrikter siden 2014. Hvordan har jobben svart til forventningene? Hva har vært annerledes enn du så for deg?

– Det har vært en spennende reise mot en viktig politisk beslutning med et bredt flertall bak, som vi nå skal iverksette. Stortinget har gitt oss en unik mulighet til å videreutvikle politiet. Fokus i reformen er nå tjenestetilbudet til befolkninga og kvaliteten på politiarbeidet – det er bra! Jeg skulle gjerne ha sett at viktige beslutninger hadde kommet tidligere og at prosesser gikk raskere, men så omfattende endringer vil alltid ta lenger tid enn planlagt, så vi må være tålmodig utålmodige framover.

– Gleder du deg også til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien?

– Ja, jeg gleder meg til en spennende og viktig høst på jobben. Det er et privilegium å få lov til å være med på et viktig reformarbeid. Og så har vi alle i politiet en svært viktig og meningsfull jobb å gå til.

LES FLERE «POLITISOMMER»

Uten klokke og mobildekning trives Skulstad best på ferie. I lyngen lader han batteriene før høsten.

TONE VANGEN: Grugleder seg til reformhøsten

KRISTIN KVIGNE: Starter snart i ny toppjobb: - Blir vemodig å forlate PU

KÅRE SVANG: - Jeg har med meg sakene jeg jobber med i hodet i ferien

Powered by Labrador CMS