Politiets Fellesforbunds lokaler i Møllergata 39.
Politiets Fellesforbunds lokaler i Møllergata 39.

PF-leder tildelte kontrakt til tidligere nabo

Advokatfirmaet Lippestad fikk en avtale om å forsvare medlemmer av Politiets Fellesforbund (PF). Dette skapte reaksjoner i PF-kretser.

Publisert Sist oppdatert

Det skyldes at PF-leder Sigve Bolstad har knyttet tette kommersielle bånd mellom PF og sin tidligere nabo, advokat Geir Lippestad i advokatfirmaet Lippestad AS - uten at forbundsstyret har vært involvert.

Etter at Lippestad ble rikskjendis, var han aktuell som foredragsholder på en fagforeningssamling i Holmenkollen i januar fjor, umiddelbart etter at Sigve Bolstad vikarierte for Arne Johannessen i lederstolen.

Senere, i fjor sommer, etter at Bolstad var midlertidig valgt som PF-leder, fikk ansatte tildelt en sommergave. Gaven var Geir Lippestads bok «Det vi kan stå for».

Var naboer

I januar ble advokatfirmaet Lippestad AS tildelt en kontrakt med PF med oppgave å stå til rådighet hvis PF-medlemmer trenger forsvarer i straffesaker eller andre av firmaets tjenester. Eller som det heter i pressemeldingen: Avtale om økonomisk- og juridisk bistand.

Fra før har PF en slik avtale med flere andre leverandører av juridiske tjenester, uten at det har fremkommet kritikk mot verken oppgaveløsning eller resultat.

− Bolstad, kan du redegjøre for hvordan du kjenner Geir Lippestad?

− Vi var naboer for inntil 7-8 år siden. I dag bor vi på Nordstrand begge to, med våre familier, og vi har barn på samme alder. Det gjør at vi sier hei til hverandre når vi møtes. Men vi har ikke sosial omgang eller felles omgangsvenner. Dermed mener jeg det ikke er noe som rokker ved min habilitet ved denne avtalen, sier PF-lederen.

Prosess på kontoret

Bolstad sier at da PF skulle ha lokallagledersamling i januar i fjor, var de på jakt etter noen som var gode på kommunikasjon.

− Hvem som skal være foredragsholder på våre tillitsmannssamlinger har aldri vært grunnlag for styrebehandling, sier han.

Bolstad sier foredraget på lokallagsledersamlingen var en suksess og deltagerne var begeistret.

− På bakgrunn av hvordan Geir Lippestad traff vårt behov, ble ideen om å bruke Lippestad sådd. Vi gjorde en prosess inne på forbundskontoret, og forbundsstyret ble involvert. Det er foranledningen til at vi nå på administrativt nivå har inngått avtale med Lippestad AS som involverer avtale om foredragsvirksomhet, kommunikasjon og juridisk bistand til våre medlemmer. I det ligger ingen kritikk av de øvrige tilbyderne som leverer juridiske tjenester til PF. Og fremdeles kan våre medlemmer velge hvem de vil når de søker juridisk bistand av PF, sier Bolstad.

Innkalt til møte med kontrollnemda

Leder av PFs kontrollnemnd, Ivar Hellene, er kjent med saken.

Han opplyser at PFs kontrollnemd har bedt om et møte med forbundslederen den 5. - 6. mars. Da skal forholdene rundt PFs engasjement av Geir Lippestad og Lippestad AS bli tatt opp.