Grete Lien Metlid ble kåret til Årets Politileder i dag.

Hun er årets politileder

Oslo-politiets Grete Lien Metlid er kåret til årets politileder.

Sjefen for Oslo-politiets felles enhet for etterretning og etterforskning, ble nominert til prisen av sine kolleger og ansatte. 

Under Politiets Fellesforbunds (PF) lederkongress i dag, mottok Metlid det synlige beviset på at juryen mente hun var den beste av de 32 nominerte.

– Årets leder i politiet 2018 utmerker seg ved å være en sterk, tydelig, resultatorientert og drivende leder. Hun har lang erfaring fra lederrollen, og fremstår som faglig sterk, energisk og med meget stor arbeidskapasitet, sa Lars Reiersen, leder for PF Politilederne, da han delte ut prisen sammen med Geir Krogh, leder av NPL og jurymedlem Linda Lai.

La vekt på lederskapsutøvelsen

I begrunnelsen understreket juryen at Metlid i sitt virke som leder har «vært en modig og synlig leder som ikke er redd for å være tydelig i samfunnsdebatten, uansett i hvilken retning kritikken har gått».

– Men selv om hun er blitt en kjent profil i politiet har juryen i sin begrunnelse lagt vekt på hennes lederskapsutøvelse, sa Reiersen.

Hennes ansatte i Oslo politidistrikt karakteriserer Metlid som en «som involverer, vektlegger åpenhet, og er en stor inspirator for sine medarbeidere. [...] Hennes lederskap er samlende, hun gir tillit til sine medarbeidere, og hun er en god støtte for sine ansatte når det stormer som verst.».

– En god rollemodell for alle som jobber i politiet

52-årige Metlid har lang fartstid i politiet, og har i mange år jobbet med noen av den groveste kriminaliteten i hovedstaden. Skjer det et drap, er ofte Metlid å se på pressekonferansen. Senest denne uka, etter at en mann ble funnet drept på Majorstua.

Det gode inntrykket hun gir, blir lagt merke til.

– Hun er ikke bare en god rollemodell for ledere i politiet, men for alle som jobber i politiet, sa Reiersen.

Stolt prisvinner

Det var en smilende Grete Lien Metlid som mottok prisen som Årets politileder 2018.

− Jeg er stolt over å være nominert av min egen ledergruppe til denne prisen sa hun, da hun fikk det synlige beviset på prisen overrakt av organisasjonsprofessor og jurymedlem Linda Lai  på lederkongressen i Asker.

− Prisen gir fantastisk motivasjon og energi, sa Metlid videre.

− Vi står i en krevende tid. Politiet skal levere på oppdrag, og samtidig stå i reform og endring. Da blir det enda viktigere å sette av tid til ledelse, sa Metlid.

Hun ga honnør til PF som med denne prisen setter fokus på ledelse.

− I arbeidet med politireformen må vi politiledere være tydeligere på hva som faktisk kreves. Jeg er opptatt av at utvikling kommer gjennom meningsbrytning. Det må det være rom for i  norsk politi, sa Metlid til varm applaus fra nær 200 politiledere som deltar på PFs lederkongress i dag. 

Powered by Labrador CMS