PÅ TEATERSCENEN: Fredrik W. Schulze-Krogh (t.v.) fikk permisjon i ett år fra og med januar 2017 for å gjøre noe helt annet. I november har «The Woman in Black» premiere.

Fredrik bytter ut politijobben med teatergrøsser

Mens politiet er under store endringer ville den mangeårige politimannen fra Arendal gjøre noe helt annet - for en stund.

Det øves for fullt i Kulturkjerka i Arendal om dagen. Men snart er det premiere på grøsseren  «The Woman in Black» fredag 9. november. 

Scenografien er enkel og dyster, og på scenen står politimannen Fredrik W. Schulze-Krogh.

– Dette blir veldig spennende og jeg elsker jo skrekkfilmer, så dette er et fint avbrekk. Jeg er litt rastløs.

For Fredrik Schulze-Krogh er en allsidig mann. Mange har kanskje hørt stemmen hans fra lydbøkene på Storytell, han har gått på teaterskole i USA, var førstekandidat for SV i Aust-Agder i stortingsvalget i høst, han har jobbet som dramalærer og har satt opp flere show i Arendal

Nå har han byttet ut jobbhverdagen på forebygging ved Arendal politistasjon, og har fått permisjon i ett år for å gjøre noe helt annet. 

– Jeg ble litt lei, jeg måtte ha en pause. Det er frustrerende å jobbe i politiet - det er mye bra, men vi blir stadig færre. Tanken med politireformen er sikkert god, men jeg synes det er tragisk når man ser at kriminalitetsstatistikken går når man vet at noe av grunnen er at vi er for få ute på jobb. 

POLITI, MEN LIKE BLID: Det som begynte som et show på en sommerfest for NAV, utviklet seg til å bli en forestilling ved kulturhuset i Arendal. Sammen med politikollega Torbjørn Trommestad ble «Politi, men like blid – et show av, om og med politiet» solgt til fulle hus.

– Garanterer en god grøsseropplevelse

Det var 44-åringen sin idé om å sette opp stykket «The Woman in Black», som opprinnelig en bok skrevet av Susan Hill.

Den har også blitt filmatisert flere ganger - sist gang i 2012. Da med Harry Potter-skuespiller Daniel Radcliffe i hovedrollen, som advokaten som får kastet en forbannelse over seg.

Nå er det Fredrik som spiller advokaten, og har med seg skuespiller Stephan Heger, Jason Moore på regi og fem andre bak scenen.

– Jeg leste manuset for en stund siden, og syntes at det var veldig tøft. Det har på en måte blitt min lille baby. Vi kan garantere en grøssende opplevelse.

Powered by Labrador CMS