Innleggsforfatterne ved Fana videregående skole i Bergen mener tilbakemeldingene på politiet den siste tiden har hatt en ensidig negativ vinkling. Den siste tiden har det vært debatt om rusreformen, og forebyggerene på Osterøy.

DEBATTINNLEGG

Den siste tiden har vi inntrykk av at tilbakemeldingene om politiet i det offentlige rom har hatt en ensidig negativ vinkling

Vi som i en årrekke har jobbet tett med politiets forebyggere i vårt arbeid med ungdom, kjenner oss ikke igjen i den negative kritikken politiet nå får.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

Vi leser med undring debatten og kritikken rundt politiets arbeid, ofte med negativt fortegn. Politiet må som andre yrkesgrupper få tilbakemeldinger på arbeidet de gjør. Den siste tiden har vi fått inntrykk av at tilbakemeldingene i det offentlige rom har hatt en ensidig negativ vinkling.

Vi som i en årrekke har jobbet tett med politiets forebyggere i vårt arbeid med ungdom, kjenner oss ikke igjen i den negative kritikken politiet nå får.

Vi opplever dedikerte forebyggere som kjenner ungdomsmiljøet, dets utfordringer og som kommuniserer med ungdommene på en respektfull og god måte.

Vår erfaring er at forebyggerne fra politiet bidrar til å styrke ungdommen slik at de i større grad blir bevisst på å ta gode valg i livet.

Derfor spør vi oss :

Var det Politiet som……..

Tok vare på din ungdom natt til lørdag når han/hun hadde drukket for mye og var til skade for seg selv og andre?

Var det politiet som rykket ut og forhindret at den unge jenten tok livet sitt?

Var det fordi politiets forebyggere var på skolen til din sønn og snakket om farene ved bruk av narkotika at din ungdom valgte å ikke begynne med narkotika?

Var det politiet som gjorde kvelden din på byen trygg med sin tilstedeværelse?

Var det politiet som stoppet den farlige kjøringen på veien som forhindret en alvorlig ulykke?

Var det politiet som hadde en bekymringssamtale med din ungdom som gjorde at han kom seg ut av en negativ utvikling?

Hvordan kan noen si at politiet ikke er en hjelpeinstans ?

Og hvordan kan så mange sitte stille i båten når enkeltpersoner i politiet og politiet generelt kritiseres i det offentlige rom til stadighet?

Ja, i politiet arbeider det mennesker. Derfor kan det ikke komme som et sjokk at mennesker gjør feil. Heller ikke at det kan bli kommunisert på en slik måte at det kan tolkes ulikt og gjerne negativt avhengig av hvilke briller man velger å ha på.

Kritikken mot politiet i det offentlige rom rammer også enkeltpersoner som har valgt dette yrket der de må løpe til situasjoner der vi kan løpe fra.

På hvilket grunnlag kritiserer vi? Har vi alltid fasiten?

Kan det være på tide å framsnakke disse?

LES OGSÅ: Demonstrasjonen i Bergen: - Det er krefter i debatten som ser seg tjent med å skape avstand mellom folk og politi

Powered by Labrador CMS