Facebook-støtte til politiet

Over 12.500 mennesker har meldt seg på Facebook-gruppen «Vi som er skuffet over medienes heksejaktpå politiet!».

Publisert Sist oppdatert

Facebook-gruppen (nå nedlagt, journ. anm.) ble opprettet av en av de overlevende fra Utøya. Også to andre gruppe-administratorer er overlevende fra øya. Bakgrunnen for at den ble opprettet, er mediekritikken mot politiets innsats. «Vi mener at politiet gjorde alt i sin makt for å stoppe massakeren på Utøya så fort som overhode mulig. Medienes dekning og ordbruk i forhold til innsatsen politiet gjorde kan oppfattes som det motsatte», skrives det på Facebook-siden.

Ønsker gransking

I skrivende stund, drøye tre dager etter opprettelsen, har mer enn 12.500 mennesker meldt seg inn i gruppen. Administratorene understreker at de ønsker en granskning og gjennomgang, men går ut mot det de mener er hets i media. «Politiet som reiste ut på Utøya er nasjonale helter, og fortjener å bli omtalt og hedret deretter!», understrekes det.

Mellom

Også politimester Anstein Gjengedal og stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt har tidligere uttrykt skepsis mot mediekritikken som har kommet fram.

- Det jeg ikke har noe til overs for, er «forståsegpåere» som sier hvordan vi kunne har gjort jobben vår bedre, sier Gjengedal.