BEDRE KONTROLL: Martin Danielsen i PF-studentene mener Politihøgskolen har en jobb å gjøre med studentopptaket.

Det må endringer til. For slike medstudenter og fremtidige kolleger ønsker jeg ikke

Politihøgskolen har en jobb å gjøre for å unngå «utro tjenere». Politistudenter har hatt tette bånd til medlemmer av kriminelle miljøer, skriver leder av PF-studentene, Martin Danielsen.

Publisert

Rett før jul slapp NRK.no nyheten om at noen studenter på skolen vår har hatt regelmessig kontakt med personer i det kriminelle miljøet.

Heldigvis ble deres skolegang avsluttet før de sto med vitnemål i hånda, men hvor mye lærte de om politiet før de måtte slutte?

Opptaket til Politihøgskolen har vært under kritikk fra alt fra gamle lensmenn til nåværende
studenter. I all hovedsak har kritikken handlet om den fysiske delen som har blitt endret mye de senere årene.

Det er for så vidt et gyldig poeng. Fysikken må for all del være i orden.

Spørsmålet er om de har tenkt over den andre delen. Den som går på egnethet og skikkethet.

Saken til NRK tyder på at Politihøgskolen har en jobb å gjøre når det gjelder spesielt den delen av opptaket sitt. Og den delen kan trolig gjøre større skade enn «små eller store biceps».

FLERE MULIGHETER: Politihøgskolen bør ha flere muligheter i forbindelse med opptak og påbegynt skolegang til å luke ut slike potensielle utro tjenere, mener PF-studentleder, Martin Danielsen. 

Det blir absurd at man nekter kandidater plass på Politihøgskolen fordi de i sin tenåringsfase kjørte for fort og mistet lappen, men tillater at kandidater man vet har jevnlig kontakt med store kriminelle miljøer slipper inn.

Man kan argumentere med at de trolig aldri kommer til å få jobb i politiet uansett, men hva med alt de lærer i løpet av potensielt tre år på skolen?

Jeg vil påstå at da er skaden allerede gjort.

Jeg vil påpeke at jeg har stor tiltro til at rektor Nina Skarpenes og hennes administrasjon håndterer slike saker etter beste evne. Spørsmålet blir om de skulle fått enda flere muligheter i forbindelse med opptak og påbegynt skolegang til å luke ut slike potensielle utro tjenere før for mye skade er skjedd. 

Jeg sitter igjen med inntrykket av at PHS og opptaksnemnda vet mer om kandidatene enn de faktisk kan bruke i opptaksprosessen.

Da må endringer til. For slike medstudenter og fremtidige kolleger ønsker jeg ikke.

Powered by Labrador CMS