BOKOMTALE

Jevnt godt om organisert kriminalitet

Gode kilder gjør «Skyggejakt» til en lesverdig bok, selv om den kritiske journalistikken er fraværende.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en meningsytring. Innholdet gir uttrykk for forfatterens holdning.

Malin Stensønes har gjort det til en merkevare å få tilgang til myteomspunnede miljøer og skrive bok om dem. Tidligere er det forsvarets spesialstyrker og Beredskapstroppen som er omtalt, denne gangen er det etterforskning av organisert kriminalitet som er under lupen.

FAKTA

Tittel: Skyggejakt

Forfatter: Malin Stensønes

Forlag: Aschehoug

Sider: 247

Utgangspunktet for boken er Operasjon Hubris, som er en større etterforskning av narkotikainnførsel ledet av Kripos. Stensønes har fått en ganske eksklusiv tilgang til å følge etterforskningen fra starten og videre ganske tett.

Fra innførsel av narkotika fra Danmark til Norge løftes blikket til narkotikaproduksjon i Nord-Afrika og videre langs innførselsårene gjennom Europa og inn til Norge. Etterforskning av annen organisert kriminalitet, som seksuelle overgrep mot barn, omtales også litt.

Videre omtales kriminelle nettverk i Spania og Nederland og de store utfordringene de har med organisert kriminalitet der.

En bok som denne avhenger av gode kilder, og det har Stensønes i form av flere politifolk i aktuelle lederposisjoner. De omtales grundig, og etterlater et gjennomgående veldig sympatisk inntrykk.

Som i de andre bøkene er den kritiske journalistikken ganske fraværende, men det er vel heller ikke hensikten.

Boka er godt skrevet, temaet er veldig interessant og det er duket for en god leseropplevelse. For min del blir det for springende og overfladisk når fokuset spretter fra Kongsvinger til Marrakech, men andre vil sikkert oppleve at det gir en oversikt.

Av en eller annen grunn er 22. juli også viet en del oppmerksomhet i boka, og selv om det er gripende nok, er det en avsporing i forhold til temaet i boka.

Alt i alt er dette en bok jeg likte ganske godt, selv om den ikke etterlater noe stort inntrykk.

Powered by Labrador CMS