Visepolitimester Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt rykker i august opp som ny avdelingsdirektør for Politifagavdelingen i Politidirektoratet.

Bjørn Vandvik blir ny avdelingsdirektør for Politifagavdelingen i POD

- Jeg er veldig glad for å ha fått denne spennende jobben, sier Bjørn Vandvik.

Publisert Sist oppdatert

Etter sommerferien, den 16. august, tiltrer Bjørn Vandvik som ny avdelingsdirektør for Politifagavdelingen i Politidirektoratet (POD). Han blir dermed en del av politidirektørens ledergruppe og politiets nasjonale ledergruppe.

- Jeg er veldig glad for å ha fått denne spennende jobben. Det er motiverende å få anledning til bruke mine erfaringer fra politidistrikt i arbeidet med å utvikle politifaget videre. Jeg gleder meg til komme i gang, bli bedre kjent med Politidirektoratet og ikke minst alle medarbeiderne, sier Vandvik i en pressemelding fra POD.

Vandvik er utdannet jurist og kommer fra stillingen som visepolitimester i Oslo politidistrikt. Han har tidligere hatt flere lederstillinger i politiet, som politimester i tidligere Romerike politidistrikt.

Fire søkere

Også POD-sjefen Benedicte Bjørnland er fornøyd.

- Jeg er veldig fornøyd med at Bjørn har takket ja til denne stillingen. Han har lang og bred erfaring fra etaten, og med sterke lederegenskaper og god forståelse for politiets rolle og samfunnsoppdrag, sier politidirektøren i pressemeldingen fra politiet.

Da søknadsfristen gikk ut, stod det fire navn på den offentlige søkerlista. Det var Vandvik som pekte seg ut som den åpenbare kandidaten.

De tre andre søkerne har bakgrunn som «Politi Instruktør», «Dans Instruktør» og fra IBO i Sverige.

Politifagavdelingen har ansvaret for å «utvikle etaten innen hovedansvarsområdene kriminalitetsforebygging, etterretning, straffesak, forvaltning, sivil rettspleie og ID».

Avdelingen var inntil nylig ledet av Kristin Kvigne, som nå er Kripos-sjef.

LES OGSÅ: Ny sjef for Spesialenheten

Powered by Labrador CMS