NY SJEF: I dag ble det kjent hvem som er ny sjef i Kripos.

Ny Kripos-sjef utnevnt i dag

Over to måneder etter at søknadsfristen til stillingen gikk ut, ble det klart i statsråd i dag at Kristin Kvigne er ny leder av Kripos.

Publisert

I januar gikk fristen for å søke på stillingen som ny Kripos-sjef ut. Det var kun fire personer som søkte på stillingen.

I dag ble det kjent hvem som blir ny sjef i særorganet, som er politiets nasjonale kompetansesenter i kampen mot organisert og annen alvorlig kriminalitet.

For første gang i historien får Kripos en kvinnelig toppsjef. Det er Kristin Kvigne som har kapret drømmejobben.

Den nye Kripos-sjefen er utdannet jurist, og har sin bakgrunn i all hovedsak fra politiet. 

Kristin Ottesen Kvigne / Politimester Politiets Utlendingsenhet

Hun leder i dag Politifagavdelingen i Politidirektoratet (POD), og kom til stillingen i 2016.

Kvigne kom da fra Politiets utlendingsenhet, som hun ledet. Før det var Kvigne seksjonssjef/fungerende avdelingsdirektør i POD.

I tillegg har hun jobbet som politiadjutant og politiinspektør i Oslo politidistrikt, og vært saksbehandler i Utlendingsdirektoratet.

Kvigne kommer fra stillingen som avdelingsdirektør i Politidirektoratet (POD). Hun tiltrer stillingen fra det tidspunkt POD beslutter, skriver Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

LES OGSÅ: 3459 søkere til 400 studieplasser

Åremål

Kripos-sjefen sitter på åremål for en periode på seks år. Den nye sjefen tilbys en «utfordrende og spennende arbeidsplass» for den som vil være med på å forme fremtidens politi.

Da stillingen ble lyst ut, kom det også frem at Kripos-sjefen også må ha utstrakt evne til utvikling av organisasjonen i samarbeid med Politidirektoratet og politidistriktene.

I tillegg må den nye toppen være resultatorientert og ha god gjennomføringsevne. Samt ha svært god evne til samhandling internt, i etaten og mot andre samfunnsaktører og samarbeidspartnere. Være en relasjonsbygger og ha god evne til kommunikasjon og budskapsformidling.

Det jobber rundt 650 ansatte i Kripos, som igjen er underlagt Politidirektoratet.

Ble danket ut

 

Da søkerlisten ble offentliggjort tidligere i år, viste den at også den sittende Kripos-sjefen Ketil Haukaas hadde søkt på stillingen. 

57-åringen har sittet i sjefsstolen siden 2012, da han tok over etter at Odd Reidar Humlegård ble politidirektør. Haukaas kom da fra stillingen som assisterende Kripos-sjef.

Juristen har tidligere vært politimester i Østfinnmark politidistrikt, og konstituert politimester ved Sør-Varanger politidistrikt. I tillegg har han erfaring som statsadvokat, og politiinspektør.

Haukaas var i utgangspunktet midlertidig beskikket som Kripos-sjef fram til 31. desember 2019, men etter anmodning fra Politidirektoratet ble perioden forlenget med seks måneder - nettopp for å ta høyde for gjennomføringen av ansettelsesprosessen.

Den tredje av de til sammen fire søkerne var Musa Matoshi, som står oppført med en stilling som «politi instruktør». Den siste kandidaten valgte å trekke seg.

Powered by Labrador CMS