Kim Kirkreit.

Minneord om Kim Kirkreit

En kjær venn og kollega i starten på sitt yrkesliv, ble brått revet bort.

Publisert

Vår kjære kollega Kim Kirkreit omkom i snøskred under skiferie i Japan 14. februar. Budskapet om den tragiske ulykken ble møtt med sjokk og vantro.

En kjær venn og kollega i starten på sitt yrkesliv, ble brått revet bort. I møtet med naturens voldsomme krefter måtte selv Kim gi tapt. Livet sto ikke til å redde.

Kim vokste opp i Malm i Nord-Trøndelag. Han var aktiv i idrett og friluftsliv. Etter å ha fullført idrettslinja på Steinkjer videregående skole gikk Kim videre til Forsvarets tekniske befalsskole. Han ble uteksaminert fra Politihøgskolen i Bodø i 2015. Kim jobbet ved Voss lensmannskontor og Kongsberg politistasjon før han kom til Oslo i 2017.

Kim var ambisiøs og målrettet, med sterk rettferdighetssans. Han søkte stadig nye utfordringer. I løpet av 2017 gjennomførte han seleksjon og grunnutdanning i Beredskapstroppen. Han viste sterk motivasjon, vilje og svært gode holdninger. Hans egenskaper imponerte allerede fra første dag.

Som kollega var Kim pålitelig, bunnsolid og dyktig. Han var ydmyk og modig, og satte alltid felleskapet foran seg selv. Han tok lett til seg ny kunnskap, og fikk tidlig ansvar for spesialfunksjoner på sitt team.

Som venn var Kim aktiv, initiativrik og omsorgsfull. Han trivdes med å utfordre seg selv i naturen, helst sammen med gode venner. Fritiden brukte han gjerne på reiser, skiturer, laksefiske, eller på å nå krevende fysiske mål.

Han var tro mot mottoet «lev livet mens du gjør det».

Begravelsen fant sted i Malm kirke fredag 15. mars. I naturskjønne omgivelser ble Kim fulgt til graven av familie, venner og kollegaer. Et førtitalls uniformerte kollegaer sto æresvakt, og skapte flotte og høytidelige rammer på en særdeles sorgtung dag.

Våre tanker og dypeste medfølelse går til Tove, Kims samboer gjennom mange år, og øvrig familie. Kim vil for alltid bli husket og savnet blant venner og kollegaer i Beredskapstroppen. Vi minnes Kim i takknemlighet og med stor respekt. 

Beredskapstroppen, mars 2019. 

Powered by Labrador CMS