Staute veteraner: – Vi er der for hverandre, sier Øystein Aldal, Trond Evensen, Torleiv Vika, Asbjørn Myrind og Ingar Diskerud, alle tidligere Delta-menn.

Delta-veteraner får egen forening

Neste år er Beredskapstroppen 40 år. Nærmere 400 politifolk som tidligere tjenestegjorde i det gutta selv kaller «Troppen», får nå en egen forening.

Publisert Sist oppdatert

Sagnomsuste Torleiv Vika var mannen som ble satt til å lede den første avdelingen av Beredskapstroppen i 1976. Men ansvaret han for nær 40 år siden tok for sine menn, har ikke sluppet taket. Fremdeles tenker han på hvordan han skal ta vare på sine tidligere Delta-gutter, som i tjenesten tok mange av de svært vanskelige og farlige oppdragene.

– Kamerathjelp eller kollegastøtte er sikkert bra så lenge vi er i jobben. Men etter at vi blir pensjonister og overlatt til oss selv, blir tankene mange. Da vil det alltid være godt å ha noen å snakke med som har samme erfaringsbakgrunn og et sted å møtes som Beredskapstroppens veteraner, sier Vika.

Han tok for flere år siden initiativet til å etablere Beredskapstroppens Veteranforening (BTV). I vedtektene heter det at foreningen skal ivareta medlemmenes sosiale, faglige, kulturelle og velferdsmessige interesser. Ingar Diskerud er valgt som leder for foreningen.

– Vi er åpne for alle som tidligere har jobbet i Beredskapstroppen, understreker Diskerud.

Han viser til foreningens nettside www.xdelta.no for ytterligere informasjon.

LES OGSÅ: VEIEN MOT DELTA - POLITIFORUM FULGTE BEREDSKAPSTROPPENS GRUNNUTDANNING

Powered by Labrador CMS