Benedicte Bjørnland går fra jobben som PST-sjef til å bli Norges fjerde politidirektør.

Begynner som politidirektør 1. april

PST-sjef Benedicte Bjørnland ble beskikket til politidirektør i statsråd i dag, for seks år.

Publisert

Det melder Regjeringen på sin hjemmeside. Bjørnland begynner i jobben 1. april neste år.

Kun to personer søkte den krevende topplederstillingen i Politidirektoratet: Bjørnland, og Oslo-mannen Thorbjørn Gaarder, som er mest kjent for å søke de aller fleste offentlige topplederstillingene i Norge - uten å få napp.

At Bjørnland fikk jobben, var dermed ingen overraskelse.

PST-sjef i seks år

Bjørnland har vært sjef for PST-siden 2012, en åremålsstilling som ble forlenget for seks nye år i sommer.

Men etter at Odd Reidar Humlegård tidligere i høst meddelte at han ikke kom til å fortsette som politidirektør, ble fristelsen for stor for Bjørnland: For tre uker siden ble det klart at hun var den eneste reelle søkeren til stillingen som politidirektør.

Bjørnland blir nå Norges fjerde politidirektør, etter Ingelin Killengreen, Øystein Mæland og Humlegård.

Juristen Bjørnland har lang erfaring fra politiet. Hun har vært både politiinspektør, visepolitimester og politimester i Vestfold politidistrikt, og har siden 2012 vært sjef for Politiets Sikkerhetstjeneste (PST).

Utformet politianalysen

Som PST-sjef har Bjørnland ledet PST gjennom en krevende periode på en forbilledlig måte, og det har lenge blitt spekulert i at hun er Humlegårds naturlige arvtaker.

Bjørnland var også en del av utvalget som i sin tid leverte politianalysen – sammen med blant annet Humlegård. Av bladet Kapital ble hun dessuten kåret til Norges 12. mektigste kvinne i 2018.

Assisterende politidirektør Håkon Skulstad ble i oktober midlertidig beskikket som politidirektør i inntil seks måneder, og vil fungere inntil Bjørnland overtar.

Powered by Labrador CMS