Benedicte Bjørnland går fra stillingen som PST-sjef til å bli Norges nye politidirektør, ifølge Dagbladet.

Dagbladet: Bjørnland blir politidirektør

PST-sjef Benedicte Bjørnland blir ny politidirektør, ifølge Dagbladet.

Publisert

Flere kilder bekrefter torsdag overfor avisen at Bjørnland kommer til å bli utnevnt til politidirektør. På PSTs intranettsider skal det tidligere i uken ha blitt bekjentgjort at Bjørnland har søkt stillingen.

Søknadsfristen til stillingen gikk ut i går, men ennå har det ikke blitt publisert noen offentlig søkerliste. Dersom Bjørnland har søkt på stillingen, er det svært tvilsomt at det vil være andre kvalifiserte søkere på lista, slik det gjerne er når offentlige toppjobber lyses ut.

Lang fartstid i politiet

Juristen Bjørnland har lang erfaring fra politiet. Hun har vært både politiinspektør, visepolitimester og politimester i Vestfold politidistrikt, og har siden 2012 vært sjef for Politiets Sikkerhetstjeneste (PST).

Som PST-sjef har Bjørnland ledet PST gjennom en krevende periode på en forbilledlig måte, og det har lenge blitt spekulert i at hun er Humlegårds naturlige arvtaker.

Bjørnland var også en del av utvalget som i sin tid leverte politianalysen – sammen med blant annet Humlegård. Av bladet Kapital ble hun dessuten kåret til Norges 12. mektigste kvinne i 2018.

Forlenget PST-åremål

Spørsmålet som ble stilt når politidirektørjobben ble ledig, er om hun ønsket et jobbskifte nå – så sent som i juni forlenget hun åremålet sitt som PST-sjef for seks nye år.

Assisterende politidirektør Håkon Skulstad ble i oktober midlertidig beskikket som politidirektør i inntil seks måneder, noe som gir PST tid til å finne en erstatter dersom Bjørnland tar over etter Odd Reidar Humlegård.

Powered by Labrador CMS