Ørkenløperne: Tidligere politimester Bjørn Hareide løp nylig halvmaraton i Kenya. Etter å ha lest om Hareide i fjor, valgte også Ruth Torill Pettersen (Oslo PD) og Ragnar Wolf (Hordaland PD) å bli med i år.

Løp med løver i Masai Mara

Blir du med neste gang?

Publisert Sist oppdatert

Tidligere politimester Bjørn Hareide (Nå POD) har gjort det til en årlig foreteelse å løpe ute i løveterrenget i nasjonalparken Masai Mara i Kenya.

The Masai Mara Marathon arrangeres til støtte for vern av de truede dyreartene i Kenya. I år fikk han følge av to norske politikolleger som gjør tjeneste i FNs fredsoperasjon i Sør Sudan (UNMISS). Ruth Torill Pettersen (Oslo PD) og Ragnar Wolf (Hordaland PD) leste fjorårets artikkel om Masai Mara Maraton i Politiforum, og lot seg inspirere til å delta.

Til Politiforum forteller Hareide at halvmaraton i 1.700 meters høyde, 25 varmegrader og sol er en behagelig erfaring helt til arrangøren etter 13 km ikke har mer vann å dele ut.

− Savannen var ikke slett som en golfbane, så vi måtte løfte beina for ikke å snuble, sier Hareide (67). Etter å ha løpt 21 km, kom han i mål på tiden 2:30.

Wolf kom i mål som én av de første ikke-afrikanere på respektable 1:45. Pettersen kom i mål i god tid før Hareide som selv stiller i klassen VOB (Very Old Boys).

− Jeg løper like fort som før, men det tar bare litt lenger tid, sier Hareide og smiler, fornøyd med å ha gjennomført.

− Å løpe i slike omgivelser som i Masai Mara, hvor du normalt bare betrakter landskap og dyreliv fra safari-bilen, er en helt spesiell opplevelse. Det hadde vært fint å se flere norske politifolk neste år, sier Hareide, som bruker mye tid på å jobbe for gode saker i Kenya.

Han lover å sponse deltagelsen med Politidirektoratets blå t-skjorte som brukes ved idrettsarrangementer, og at deltakerne blir passet på av bevæpnede rangere langs ruten.

− Dessuten skremmer nok 300 løpere dyrene til å holde avstand. Selv om en gepard skulle komme løpende i 110 km/t, greier den bare i vel 500 meter i den farten. Så lenge du holder 21 km vil du jo vinne, sier Hareide.

Bjørn Hareide, Ruth Torill Pettersen (Oslo PD) og Ragnar Wolf (Hordaland PD)
Powered by Labrador CMS