Den tidligere politimesteren og nå seniorrådgiver i Politidirektoratet (POD) Bjørn Hareide (66), ble den eldste som gjennomførte Masai Mara Maraton i Kenya.

Maraton-mester i Afrika

I september ble den norske politimannen Bjørn Hareide (66) den eldste som gjennomførte Masai Mara Maraton i Kenya.

Publisert Sist oppdatert

Hareide har aldri vært redd for utfordringer, men det å løpe i et område med ville dyr er heller ikke hverdagskost for ham.

– Jeg hadde lest mye om dette eksotiske løpet, og hadde så lyst til å løpe på savannen. Så var det bare å ta en beslutning. Da jeg hadde meldt meg på og flybillettene våre fra Norge var bestilt, var det ingen vei tilbake, sier Hareide, som sammen med kona Astrid har tilbragt mye tid i Kenya.

Siden 2010 har Masai Mara Maraton hentet inn rundt 680.000 kroner til støtte for byggingen av en skole for jenter. Før jul står skolen ferdig, og flere tusen Masai-jenter får skolegang.

Over 2000 løpere - svært få av dem europeere - står på startstreken i løpet, hvor deltakerne rett etter start kommer tett på både sebraer og gaseller mens de løper over elver og savanner.

Det er vakter hver fjerde eller femte kilometer, men ellers er løperne mye overlatt til seg selv under det 21 kilometer lange løpet. Hareides kone Astrid venter spent mens ektemannen løper rundt på savannene. Hun er med som heiagjeng og lover å stå klar med drikke i målområdet.

I teten er nordmannen ikke, til det er de kenyanske løperne overlegne. Dessuten har han aldri løpt maraton før. Da Hareide meldte seg på var det heller aldri for å løpe fort, men for å nyte joggeturen. Han skulle kun konkurrere mot seg selv.

Det er en sliten Hareide som passerer målstreken som en av de siste.

– Jeg klarte det! sier han mens svetten renner.

– Nå er jeg glad og stolt!

Men det stopper ikke der for den sporty 66-åringen.

– Jeg er storfornøyd og har allerede meldt meg på neste års Masai Mara Maraton. Alder er ingen hindring. Jeg gleder meg allerede til 15. august 2015!

Den tidligere politimesteren og nå seniorrådgiver i Politidirektoratet (POD) Bjørn Hareide (66), ble den eldste som gjennomførte Masai Mara Maraton i Kenya.
Powered by Labrador CMS