For å få medalje i styrkeløft-VM kreves 600 kilo totalt i de tre øvelsene. I markløft regner Jan Roytvand med å klare 210-215 kilo.

Løfter for medaljer

Han tok sølv i styrkeløft-VM i fjor, og satser på medalje også i år. Det blir tunge løft for OPILs eneste VM-deltaker, Jan Roytvand (50).

Publisert Sist oppdatert

For fengselsbetjenten med medlemskap i Oslopolitiets idrettslag (OPIL) blir VM i Oregon, USA, hans femte mesterskap. Styrkeløfteren satser på enkeltmedaljer i øvelsene, men ser helst at han oppnår medalje for totalresultatet.

– For å få en slik medalje, må jeg klare 600 kilo totalt, i henholdsvis knebøy, benkpress og markløft, sier Roytvand til Politiforum.

Tunge løft

Styrkeløfteren hadde ikke noe styrkeløftmiljø å trene med da han begynte som fengselsbetjent i Oslo. Men vegg i vegg med fengselet ligger hovedkvarteret til Oslo politidistrikt, og dit ble veien kort. Med medlemskap i politiets idrettslag, representerer han neste måned OPIL også i årets VM.

– OPIL dekker et par tusen kroner for meg, resten må jeg betale selv. Reise og opphold kommer på 12.000-13.000 kroner, så det er slett ikke billig, sier styrkeløfteren under trening på Politihuset.

Roytvand regner med å klare 250 kilo i knebøy, 140 i benk og 210-215 kilo i markløft. I en eller flere av disse øvelsene regner han altså med medalje.

– Det kommer jo an på formen, om jeg holder meg skadefri og hvordan dagsformen er, sier han.

Roytvand trener tre ganger per uke og jobber til daglig som fritidsleder for fangene i Oslo fengsel.

– Jeg er veldig godt i gang med treningen og tror det skal gå bra. Jeg er i bra form! forsikrer OPILs mann i VM.

Lange avhør

Sist styrkeløfteren deltok i VM i Texas, USA, støtte han på problemer ved grensepassering fordi han ikke er født i Norge - tross norsk pass. Amerikanerne hadde veldig mange spørsmål og holdt på å ødelegge VM-deltakelsen fordi utøveren holdt på å komme for seint frem.

– Jeg får håpe de har færre spørsmål i år! smiler utøveren, og tar tre nye markløft på 200 kilo.

Mesterskapet varer fra 23. til 30. september.

For å få medalje i styrkeløft-VM kreves 600 kilo totalt i de tre øvelsene. I markløft regner Jan Roytvand med å klare 210-215 kilo.
Powered by Labrador CMS