Ikke pengene det sto på

Takket ikke nei til det økonomiske tilbudet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge VG la Staten 335 millioner kroner på bordet, men hovedsammenslutningene sa nei. Forhandlingsleder i UNIO, Arne Johannessen, sier at det ikke var pengene de takket nei til.

- Det var ikke det økonomiske tilbudet som gjorde at samtalene om ny arbeidstidsavtale ikke kom i havn. Vi var enige om økonomien. Men hver gang vi sa ja til et unntak fra arbeidsmiljøloven, ville motparten at vi skulle si ja til enda mer. Det er ingen som må leve med så mange unntak fra arbeidsmiljøloven som polititjenestemenn. Det ville vært ytterst dramatisk om dette ble utvidet, sier Johannessen til VG.

Justisminister Knut Storberget beklager også at politikonflikten fortsetter.

- Jeg har vanskelig for å forstå at man kan si nei til dette, særlig når alternativet er den forskriften som nå er trådt i kraft, og som gir polititjenestemennene en dårligere kompensasjon enn det vi tilbød, sier justisminister Knut Storberget til NTB.

Han mener regjeringen la frem et forslag til en avtale som ville ha sikret økt politiinnsats, større tilstedeværelse og trygghet for folk.

Forskriften for unntak fra hviletidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven for politiet blir iverksatt fra i dag, 1. juli.

- Det er oppsiktsvekkende at regjeringen velger å ta i bruk en slik diktaturaktig ordning som alle hovedsammenslutningene har sagt nei til. Forskriften gir heller ikke mer politi i gatene. Det ville en forhandlingsløsning ført til, sier Johannessen til VG.

Han tror de ansatte i politiet vil reagere negativt på forskriften.

- Hvis de tror de kan skape ro i politiet ved å bruke tvang, tar de feil. Det skaper ikke mer fleksibilitet og vilje til å jobbe overtid å bli påtvunget en slik ordning, sier Arne Johannessen til VG.

Powered by Labrador CMS