HØYTIDELIG: I T1-uniform gikk mor og sønn sammen, politioverbetjent Mariann Heimlund og politistudent Michael Heimlund (25), i 17.mai-toget i Kabelvåg i Vågan kommune.

...det gjorde også mor og sønn

17.mai-toget i Kabelvåg har vært uten politi i flere år. Derfor tok politioverbetjent Mariann Heimlund og politistudent Michael Heimlund saken i egne hender og stilte opp frivillig.

Publisert Sist oppdatert

I flere år hadde politioverbetjenten fra Svolvær politistasjon gått fremst i 17.mai-toget i hjembygda Kabelvåg. Men på grunn av innsparinger de siste årene har det ikke latt seg gjøre.

Det syntes Mariann Heimlund var veldig synd.

– Politi fremst i 17.mai-toget gjør noe med hele settingen når det er en slik høytidelig dag - det er en fin frontfigur. Dessuten hadde flere sagt til meg at de savnet politiet i toget, så i påsken fikk jeg ideen om å stille opp frivillig. Derfor spurte jeg sønnen min, Michael som er politistudent i Bodø, og han sa med en gang: «JA!».

Og med en gang sendte hun inn en søknad om lov til politimesteren i Nordland politidistrikt og til Politihøgskolen i Bodø.

17.mai ble ideen til virkelighet - fremst i toget gikk hun og sønnen.

– Jeg ble så rørt og stolt! Jeg er på vei ut av politiet, mens han er på vei inn, så det ble et fint og formelt generasjonsskifte. Ekstra hyggelig var det også å få så mange positive tilbakemeldinger fra folk.

Mor og sønn 2
Powered by Labrador CMS