Politiet har lavest sykefravær

Sykefraværet ligger på rundt 5 prosent, som er 2,7 prosent lavere enn det gjennomsnittlige sykefraværet. Jeg er utrolig stolt over at mine medlemmer i politiet har lavest sykefravær, sier Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidet med den nye sykelønnsordningen (IA-avtalen) pågår nå for fullt. I forrige gikk YS ut og hevdet at LO sutrer og svartmaler situasjonen til norske arbeidstakere.

- Deler av venstresiden og LO tegner et skremmebilde av arbeidslivet som virker mot sin hensikt, sa YS- leder Tore Eugen Kvalheim til Aftenposten.

Arne Johannessen mener dette er for unyansert.

- Jeg synes dette er et underlig utspill. Mange opplever nok økte krav til kvalitet og press, her er det store variasjoner fra bransje til bransje. Faktabeskrivelse må ikke forveksles med svartmaling, sier Johannessen til Nettavisen.

Det samlede sykefraværet i Norge økte med 11 prosent fra 3. kvartal i 2008 til 3. kvartal i 2009. Samtidig opplever politiet stabile tall.

- Det har vært stabilt de siste årene, ligget på 4-5 prosent, og er lavest for de politiansatte som har politiutdanning, sier forbundslederen til Nettavisen.

Han tror årsaken til den gledelige statistikken er at mange opplever at de har en utrolig variert og utfordrende arbeidshverdag, med stor arbeidsglede og hvor de betyr noe.

- Jeg tror hovedgrunnen til det lave sykefraværet, er at spesielt de politiutdannede føler en ekstrem lojalitet i forhold til jobben sin. De jobber turnus og veldig ofte er vaktsystemer så marginalt hvis en blir borte, går det ut over kollegene, sier Arne Johannessen til Nettavisen.

Powered by Labrador CMS