Ingen dagbøter for Oslo-politiet

Arbeidstilsynet i Oslo har godkjent svaret fra Oslo politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har godtatt svaret fra Oslo politidistrikt og mener de har oppfylt det som står i pålegget, sier avdelingsleder Arbeidstilsynet i Oslo, Pål H. Lund til Politiforum.no.

I praksis betyr det at det ikke blir dagbøter på politiet i Oslo.

Ifølge Lund er det helt avgjørende for politiet i Oslo at de nå gjennomfører det de har sagt at de skal gjøre.

- Vi forutsetter at ledere på alle nivå får opplæring innenfor sine områder i tillegg til at politiet må praktisere forslagene i den daglige tjenesten, sier Lund.

Men Lund påpeker likevel at Arbeidstilsynet i Oslo vil «holde øye med» politiet fremover, og de kommer til å gjennomføre et tilsyn før sommerferien for å sjekke at alt er som det skal være.

- Politiet kan ikke leve med tidligere praksis og det vil være fatalt om de ikke følger opp slik de nå sier at de skal gjøre, sier Lund som oppfordrer at ansatte i Oslo som opplever at forslagene ikke blir fulgt tar opp dette med vernetjenesten eller Arbeidstilsynet i Oslo direkte.

Til Politiforum.no sier politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, at han selvsagt er fornøyd med svaret fra Arbeidstilsynet.

- Jeg er veldig glad for at at Arbeidstilsynet har godkjent vårt svar. Men vi har selvsagt en lang vei å gå. Jeg legger ikke skjul på at vi har store utfordringer fremover, blant annet med tanke på det som skjer med demonstrasjonene i Oslo, sier Anstein Gjengedal.

Powered by Labrador CMS