Ole Haraldseth i politiet sier han flere ganger har hørt Werps uttalelser om politireformen, og blir oppgitt. ARKIV

Kjære Anders Werp i Høyre

Sist gang jeg hørte deg ble jeg rett og slett sint, skriver Ole Haraldseth ved Modum lensmannskontor.

Publisert

Innlegget ble først publisert i Bygdeposten, og er gjengitt med Haraldseths tillatelse.

Jeg har flere ganger hørt og lest dine uttalelser om politireformen.

Du forteller hvor bra den skal bli og ikke minst hvor mange politipatruljer og ressurser som vil bli tilgjengelig for publikum.

Jeg klarer ikke lenger bare å sitte og høre på deg, og derfor skriver jeg dette leserinnlegget. Jeg regner med at når du sier mer politi ut i gatene, gjelder det også ute i distriktene. Min forståelse for noe av det du har lovet er at den nye politireformen skal gi flere politipatruljer. Politiet skal bli mer robust, og vil komme raskere til unnsetning når man trenger det, også ute i distriktene.

Jeg vil inderlig ønske at den ressurssituasjonen du beskriver skal bli virkelig. Faktum er at det er langt mellom dine uttalelser og det jeg opplever som virkelighet.

Sist gang jeg hørte deg på radio ble jeg rett og slett sint.

Min opplevelse av det du sier er ikke sant, med mindre du vet noe om ressurssituasjonen og organiseringen av det nye politiet som jeg ikke vet. Eller er det slik at du kan love politiet og publikum ute i distriktene flere nyansatte, som kan betjene publikum når de trenger det.

Jeg ber deg ta kontakt med politiet i distriktene, gjerne de som jobber på grasrota. Forhør deg om ressurssituasjonen før du lover bort mer på våre vegne. Jeg føler det faktisk ganske frustrerende at du lover bort et tilbud til publikum, som skal leveres av oss i politiet, da jeg vanskelig ser at vi kan innfri lovnadene med de ressursene vi har.

Jeg oppfatter noen av lovnadene omkring politireformen slik at man holder innbyggerne i distriktene for narr, og det liker jeg ikke.

Powered by Labrador CMS