Arne Johannessen har rundet 50 år.

- En av Norges viktigste fagforeningsledere

Publisert Sist oppdatert

Den 29. april fylte Politiets Fellesforbunds leder år, samme dag som han som forhandlingsleder for Unio-stat brøt lønnsforhandlingene med Staten. Jubileet ble markert med representanter fra både Storting, regjering, riksadvokaten og fagforeningskolleger fra både inn- og utland. Og det var mange som hyllet Arne Johannessen for måten han utøver ledervervet i Politiets Fellesforbund. Selv om ståstedene fra dem som holdt taler var vidt forskjellig.

Administrasjonsminister Heidi Grande Røys betegnet Johannessen som en krevende forhandlingsmotpart samtidig som hun ga han betegnelsen – ryddig. Statssekretær Terje Moland Pedersen i Justisdepartementet viste til PF-lederens voldsomme vilje til å gå for det han bestemte seg for.

Mens Jan Karlsen i det Svenske polisforbundet betegnet samarbeidet på tvers av landegrensene som «to gode makkere» i politibilen – de kjenner hverandre godt gjennom mange år som ledere i hver sin organisasjon.

Leder av Justiskomiteen Anne Marit Bjørnflaten berømmet fagforeningslederen for å evne og sterkt ivareta sine medlemmers interesser samtidig som arbeidet var verdiforankret i hva er til beste for befolkningen. Hun var ikke snauere enn at hun ga han karakteren «en av Norges viktigste fagforeningsledere».

Unio-leder Anders Folkestad beskrev bursdagsbarnet som «sterk, ærlig, og som stiller direkte krav også innad i Unio. Han er mannen å stole på, og som legger innsats og kraft i sitt virke».

Leder i Utdanningsforbundet Helga Hjetland hadde fått kommentaren «– Å, er han ikke eldre? For det virket som om han hadde vært med bestandig».

Og jubilanten så ut til å stortrives med at de fleste av talerne svingte innom hans sans for utskeielser på det fysiske planet. Gjestene hadde klokelig styrt unna glassvaser og tøfler til å legge på gavebordet, og heller satset på noe fra sportsbutikken. Mannen er nok mer kjent for alle sine forskjellige joggesko, enn sin kolleksjon i krystall.