Vår utegående tester har testet Sea to Summit hammock tarp.
Vår utegående tester har testet Sea to Summit hammock tarp.

Politiforum tester:

Tak over hodet

Medbragt ly blir sjelden feil.

Publisert

«Je spør deg nå pent, vil du bli mæ inn å varme deg under presenningen min?»

Vazelina Bilopphøggers reklamerte lystig for bruk av presenning i en av sine kjente tekster. Men de tok det også på kornet – det å ta med seg en presenning ut på tur kan gjøre uteoppholdet koseligere.

Fakta

  • Utstyret som testes i denne spalten velges ut etter innspill fra lesere eller testpersoner. Utstyret leveres tilbake etter at testen er gjennomført.
  • Produsent: Sea to summit
  • Dimensjon: 360 x 280 cm (femkantet)
  • Vekt: 350 gram
  • Pris: 1490 kroner

Så heter det selvsagt ikke presenning når det skal selges blant kostbart turutstyr. Det engelske ordet «tarp» bidrar kanskje til å gjøre produktet litt mer attraktivt.

Navnet skjemmer uansett ingen. Enten du tar med en presenning eller en tarp, er du sikret mer ly mot vind og nedbør. Bruksområdet synes stort, bare fantasien setter begrensninger. Tak over hengekøya, vern mot regn spent opp mellom trær mens det er matpause, eller le mot vinden spent opp som en vegg for å verne bål eller primus. Trenger du en gapahuk? Kanskje teltet er lekk? På med tarpen!

Skulle det være behov for å bære en skadet turdeltager ut til vei, er tarpen også fin til å lage en improvisert båre med, surret mellom to «raier» (kvista småtrær). Eller om du bare skal dekke til noe mot regn og styggvær. Familiens yngste eller andre turvenner får en bedre turopplevelse når regn eller vind stenges ute.

Pluss og minus

Pluss: Veier lite.

Minus: Prisen er i høyeste laget for en stram politiøkonomi.

Vi testet Sea to Summits Hammock tarp. Den er vanntett, svært lett, har ganske god rivestyrke og gir lite vindstøy. Størrelsen gjør den egnet for å lage ly til ei hengekøye, eller for 2-4 personer på bakken. Denne er et fint valg når lett sekk og lite pakkevolum er del av kravspesifikasjonen.

Tarpen har gode justeringsmuligheter som er enkle å bruke for stramming av bardunene i de fem maljene. Ei løkke rundt et tre låses med en kvist, og strammingen gjøres inn mot tarpen med en snedig strammelås.

Vi tror velferden på tur blir bedre med en slik sak i sekken.

Les flere tester her.

Powered by Labrador CMS