Politiforum tester

Lydig treningskamerat

Hvis du vil ha musikk på øret når du trener, er disse øreproppene et godt alternativ.

Publisert

Tanken bak å teste disse øreproppene fra Sony, var å finne noe som var greit å ha med ut på trening og noe som tålte vann og en smule feltmessig bruk. Det gjør de. Med ni timer spilletid har du også musikk lenge nok til de fleste langturer før lyden stopper.

Pluss og minus

PLUSS: God lyd

MINUS: Dempingen av vindsus kunne vært bedre

Under løping sitter proppene bra, bare du tar deg tid til å finne riktig størrelse på de medfølgende gummiproppene – og lære deg hvordan de skal treffe øregangen. Lyden og støydempingen gjør at du er mye i din egen musikalske verden, samtidig som du kan besvare innkomne telefoner med et lett dobbelt trykk på venstre øreplugg mens musikken pauses. Med ørlette berøringer kan du spille, pause eller be om neste melodi eller aktivisere stemmestyring av tjenestene.

Fakta

Testet: Sony WF-SP800N Trådløse ørepropper

Pris: 1290 kroner

Vekt: 9,8 gram x 2

Kapasitet: 9 timer musikkavspilling

Utstyret som testes i denne spalten velges ut etter innspill fra lesere eller testpersoner. Utstyret leveres tilbake etter at testen er gjennomført.

Under sykling ble det for mye vindsus inn i mikrofonen på øreproppene. Det er kanskje like greit. Ørepropper ute i trafikken er sjelden noen god ide fordi det begrenser forståelsen av hva som foregår rundt deg. Ute i kajakken fungerte de fint som adspredelse på lange økter. Men lyd på øret begrenser naturlig nok naturopplevelsen fra lyden av ender som snadrer eller ett vak fra storørreten.

Lyddempingen er god. Det gjør at musikkopplevelsen blir fin og du får den bassen du trenger. Ørepropper oppleves mindre slitsomt å bruke enn øreklokker med musikk. Påstanden om at musikken fra Tidal ga et klarere lydbilde på musikken enn det Spotify klarer, oppleves som riktig. Er det stille i omgivelsene, blir musikkgjengivelsen krystallklar.

Vanntettfunksjonen måtte prøves i dusjen. Proppene holdt vannet ute. Men propper i ørene under dusjing ble ingen suksess. Ting skal vaskes. Også ørene.

Les flere tester her.

Powered by Labrador CMS