Politiforum tester:

Hjemmekontortilværelsen: En lyddempende øretelefon kan være løsningen

Har du støyforstyrrelser på hjemmekontoret? Vi tester hodetelefoner med støydemping.

Publisert Sist oppdatert

I våre egne små kohorter forsøker vi å få jobben gjort så godt som mulig fra kontorplassen i hjem eller hytte. Vi improviserer. Ikke bare fra 8-16. Kanskje også ei ekstra arbeidsøkt på kvelden, mens husets andre beboere skal leve der.

Pluss og minus

Minus: Prisen er i høyeste laget for en stram politiøkonomi.

Pluss: God støydemping, god lyd og god komfort.

En lyddempende øretelefon kan være løsningen. Gjennom ulike tester fant vi frem til Sonys siste modell WH-1000XM4, som sies å skulle være en av de beste på lyddemping og lydgjengivelse.

Med øretelefonene på hodet, ble det mulig å jobbe i samme rom mens flere snakket, knatret i vei på tastaturet eller bare hadde lyst til å høre på radioen. Blåtanntilknytningen til mobiltelefonen gjorde det enkelt, behagelig og trådløst å gjennomføre telefonsamtaler og nettmøter uten å kringkaste innholdet for andre tilstedeværende.

Fakta

  • Utstyret som testes i denne spalten velges ut etter innspill fra lesere eller testpersoner. Utstyret leveres tilbake etter at testen er gjennomført.
  • Produsent: Sony
  • Vekt: 254 gram
  • Pris: 3990 kroner

Det er selvsagt ingen ulempe at hodetelefonene også bringer klokkeklar musikk rett i øregangen. Lydbildet er fenomenalt, og musikken blir behagelig å høre på. Den dagen livet blir mer normalt, og du kanskje skal ut å fly igjen, er det gull å stenge flystøyen ute og heller sette på en podkast eller favorittmusikken.

Vi prøvde et sett hodetelefoner som ble plassert på øret - såkalt «on ear». De var mindre behagelige. Ved langvarig bruk fi nner vi å heller anbefale «over ear», som Sonys modell er et eksempel på. Der omslutter hodetelefonen ørene. Det synes vi gir best støykansellering og komfort.

Med blåtann i bruk oppgis batterikapasiteten å være opp mot 30 timer. Betjeningen foretas med enkle berøringer utenpå høyre øreklokke. Lyd opp og ned, og bytte kanal eller musikkspor går fint. Hånden over høyre øre demper lyden og støydempingen. Tar du av hodetelefonen, stanser lyden, mens den fortsetter når du setter dem tilbake på hodet.

Du skal få med en advarsel på kjøpet: Det ble fristende å bruke øretelefonen under middagslagingen, noe som medførte at jeg ikke hørte at kjelen kokte over. Støyreduksjonen er nemlig såpass god at du ikke bør bruke dem ute i trafikken eller andre steder hvor lyd gir deg viktig informasjon.

Les flere tester her.