KLAR FOR PHS: 21-åringen fra Oslo er klar for Politihøgskolen i Kongsvinger. Etter studier i København går nå snart flyttelasset til Hedmark.

Stadig hardere konkurranse:
Kaja kom inn på Politihøgskolen

I dag fikk 720 heldige et etterlengtet brev i posten.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg var så stressa da jeg så jeg hadde fått svar, så søstera mi måtte sjekke det for meg. Da hun sa jeg hadde kommet inn ble jeg så utrolig letta og glad! Det er nesten uvirkelig, og det har ikke helt gått opp for meg ennå. Jeg har alltid hatt lyst til å bli politi, så det er en stor drøm som går i oppfyllelse, forteller Kaja (21).

Nå gjør hun seg klar til en spennende høst ved Politihøgskolen i Kongsvinger.

− Jeg tror det blir sykt spennende! På Kongsvinger er det ikke så store kull, så det blir nok et bra samhold. Dessuten gleder jeg meg til alle øvelsene og å lære om det å være ute i felt og ute på oppdrag. Jeg tenker jo på at det ikke er sikkert jeg får jobb med en gang, men det er dette jeg vil og det er politi som er meg. Jeg ville ikke ha valgt noe annet yrke.

I dag ble hovedopptaket fra Samordna opptak sendt ut til over 131.000 som er klare for høyere utdanning til høsten. Av 1200 kvalifiserte søkere til landets politihøgskoler er det 720 heldige som har fått plass.

Totalt var det 4874 personer som søkte politiutdanning i 2017, ifølge tall fra Samordna opptak.

KLARE: Elevene i 2017-kullet ved Politihøgskolen i Bodø tidligere i vår er ferdig med tre spennende år. ARKIVFOTO: Liv Rønnaug B. Lilleåsen

Hard konkurranse

Til tross for at færre søkere sammenlignet med rekordåret 2016 har poenggrensene for å komme inn ved Politihøgskolen fortsatt å øke.

– Dette er årets overraskelse, sier seksjonsleder for Opptak og rekruttering, Ann-Lisbeth Framaas til Politihøgskolens nettsider.

I årets opptak er det en markant økning ved politihøgskolene i både Stavern og Bodø, hvor poenggrensene har gått opp med 0,8 poeng.

I Kongsvinger har poenggrensen økt med 0,5 poeng, mens poenggrensen i Oslo har gått fra 50,2 til 50,1 poeng.

− Normalt varierer poenggrensene i takt med utviklingen i søkerinteresse. Når poenggrensene øker også i år, forteller dette at søkerne jevnt over har høye poengsummer og at konkurransen om studieplasser blir stadig tøffere.

Flere kvinner

Av de 720 som har fått plass fortsetter kvinneandelen å øke sammenlignet med tidligere år. Hele 46 prosent av de som har fått tilbud om studieplass er kvinner.

Dette er en svært ønsket utvikling, ifølge Politihøgskolen. Framaas ønsker alle elever hjertelig velkommen til høsten.

− Vi gratulerer alle søkere som har fått tilbud om studieplass, og ønsker dem velkommen som studenter hos oss. Foran seg har de tre lærerike og spennende studieår.

Powered by Labrador CMS