På jobb: Slik ser John Roger Lund ut når han er på jobb i Oslo politidistrikt.

Tilbringer sommeren med værflyktninger fra Nord-Norge

Sjef for Enhet Øst i Oslo Politidistrikt, John Roger Lund, tror at en god ferie gjør godt for arbeidet han gjør i jobben.

Publisert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og hverdagen i politiet.

Dagens sommergjest:
John Roger Lund
Sjef for Enhet Øst Oslo politidistrikt

 

Til vanlig må John Roger Lund svare ved blant annet skyteepisoder og gjengkriminalitet i jobben. På sommeren slapper han av på hytta, med grillmat og padling.

  Hva gjør du for å slappe av på sommeren?
Nyter å være på hytta i Drøbak, der jeg sammen med familien tar imot alt for mye besøk. Denne sommeren har jeg håndtert mange værflyktninger fra Fausketraktene.

Hvor reiser du bort på ferie?
Reiser jeg bort – er det tradisjonelt til Syden eller USA.

Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien?  
Er glad i å lage mat og i ferien blir det god tid til grille sammen med familie og venner. 

Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?
Ferie er viktig for både kropp og sinn. I hverdager med tett program er det utrolig viktig å koble av og la hjernen slappe av. Merker gjerne at det tar to-tre dager før skuldrene senkes. Tror også at en god ferie påvirker produktiviteten og evnen til å tilegne seg ny kunnskap. 

Leser du mail fra jobben i ferien?
Er ikke systematisk på mailen.

Ser du fram til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser fram til tiden fremover?
Ja absolutt – vi skal sluttføre en samlokalisering av fagmiljøene ved Enhet Øst OPD, i tillegg er det mange spennende utfordringer i OPD som krever strategisk og langsiktig medvirkning.

Hva er dine sommerfavoritter? (aktiviteter, mat, drikke, musikk)
Liker godt å padle kajakk og grille alle typer kjøtt og fisk.

 Den siste tiden på Oslo øst har vært preget av skyteepisoder og gjengkriminalitet. Er dere på riktig vei ved å få ned kriminaliteten i disse områdene?
Siste halvår er det gledelig å se at barne- og ungdomskriminaliteten har gått noe ned i Oslo-Sør. Detter er imidlertid en jobb som krever langsiktig innsats fra flere ulike fagmiljøer ved OPD.

Hvordan jobber dere for å få ned kriminaliteten i disse områdene, kanskje spesielt blant ungdomsgjengene?
Det jobbes tverrfaglig både internt ved OPD og eksternt opp mot de ulike bydelene. Det er laget en handlingsplan for Oslo-Sør satsningen som er meget bra. Det er ansatt mange nye medarbeidere ved ENØ innenfor flere fagfelt, spesielt forebyggende, hvor vi forventer å styrke tilliten mellom medborgerne og politiet i tiden fremover. Forebyggerne skal sammen med bydelene forsøke å hindre nyrekruttering av unge kriminelle. Det er naturlig å nevne at bakmenn og aktive kriminelle må håndteres i straffesakssporet ved siden av forebyggingen.

Powered by Labrador CMS