Illustrasjonsfoto.

POLITIHUMOR

Svaksynt lensmann på trafikkontroll

Da de skulle til å stoppe bilene, oppdaget lensmannen at han hadde glemt brillene...

Publisert Sist oppdatert

Ved et lensmannskontor et Troms, ville lensmannen at det skulle avholdes en trafikkontroll. Lensmannen og en betjent skulle gjennomføre kontrollen. Lensmannsbetjenten skulle stoppe bilene, mens lensmannen skulle kontrollere førerkort og vognkort.

Men da de skulle til å stoppe bilene, oppdaget lensmannen at han hadde glemt brillene. «Gammelmannssynet» gjorde at han ikke så de små detaljene i dokumentene så godt, og dermed ikke så lett å kunne kontrollere gyldigheten.

Dette løste lensmannen med at betjenten skulle stå bak, og kikke han over skuldra, og se om dokumentene var i orden. Hvis det var i orden, skulle betjenten prikke med fingeren en gang i ryggen på lensmannen. To prikk med fingeren, så var ting ikke i orden.

Dette systemet gikk fint med flere av førerne de kontrollerte. Betjenten leste, ting var i orden og lensmannen fikk en prikk i ryggen, hvorpå han kunne ønske god tur videre. De hadde god flyt i arbeidet – helt til lensmannen kjente flere prikk i ryggen.

Betjenten hadde oppdaget at lensmannen holdt førerkortet opp ned, og prikket ham derfor flere ganger i ryggen for å få ha til å snu førerkortet slik at det ble lesbart.

Betjenten hadde oppdaget at lensmannen holdt førerkortet opp ned, og prikket ham derfor flere ganger i ryggen for å få ha til å snu førerkortet slik at det ble lesbart.

Lensmannen på sin side, oppfattet at dette var mer enn én prikk, og dermed noe galt med gyldigheten av førerkortet.

På den tiden var gjerne lensmannen en meget myndig person som agerte ut fra øyeblikkets forståelse av situasjonen. Her var det åpenbart noe galt, gitt betjentens intense prikking i ryggen. Behovet for øyeblikkelig handlekraft, gjorde at lensmannen gikk i gang med å gi en solid reprimande til bilføreren fordi at førerkortet var ugyldig.

Misforståelsen ble heldigvis oppklart da betjenten og bilføreren sammen klarte å overbevise den svaksynte lensmannen om at alt var i orden, bare førerkortet ble holdt rett vei

Powered by Labrador CMS