En lastebilsjåfør punkterte, og deretter ble dekket borte. Med politiets hjelp.
En lastebilsjåfør punkterte, og deretter ble dekket borte. Med politiets hjelp.

Et uheldig hjulskift

Det er ikke alltid servicen politiet yter, er til det beste.

Publisert

Min historie skriver seg fra 1980-tallet, da jeg som ung og nyutdannet konstabel jobbet i innlandets fineste by, Hamar.

Tjenestelistene ved ordensavdelingen var satt opp slik at to og to jobbet sammen det meste av tiden. Jeg var så heldig å ha nåværende førsteamanuensis i ledelse ved Politihøgskolen Rune Glomseth som makker. Han var også den gang en klok mann og hadde en utrolig fin kommunikasjonsform med publikum. Det gjorde at vi knapt måtte benytte tvangsmidler i vår tjenesteutførelse.

Det vil være en overdrivelse å si at det var heftig med oppdrag i byen med omegn natterstid på ukedagene. Derfor tok vi det som dukket opp av stort og smått.

Ei natt påtraff vi en person med bil og henger på Åkersvika ved E6. Han slet med å få lastet opp et stort lastebilhjul. Serviceinnstilte som vi ønsket å være, bisto vi med det tunge løftet. Mannen ble utrolig takknemlig og hastet lykkelig videre.

Senere samme natt fikk vi besøk på vakta av en karakteristisk lastebilsjåfør med «overheng» foran og litt kort t-skjorte. Han var rasende over folks utrolige frekkhet. Etter punktering på lastebilen sin måtte han hente hjelp og satte fra seg hjulet ved autovernet i noen minutter. Da han kom tilbake var det stjålet.

Vi tok på oss en litt alvorlig mine og var meget enige med han om at folks frekkhet ikke hadde noen grenser. Ei heller ble det mye verken skriftlig eller muntlig saksbehandling av saken, som nå er foreldet.

Powered by Labrador CMS