TOPPTRIO: Robin Schaefer, Eva Birkenfeldt Ragde og Asbjørn Rachlew er de tre tidligere vinnerne av Politiforums Ærespris.
TOPPTRIO: Robin Schaefer, Eva Birkenfeldt Ragde og Asbjørn Rachlew er de tre tidligere vinnerne av Politiforums Ærespris.

Nå trenger vi din nominasjon

Har du en god kandidat til Politiforums Ærespris? Send inn din nominasjon nå, før fristen går ut!

Publisert

Politiforums Ærespris deles ut for fjerde gang, og nå begynner tiden å renne ut for å levere inn nominasjoner. Fristen for å nominere akkurat din kandidat, går ut søndag 2. desember.

– Hvis du vet om en person som du tenker kan være en god kandidat til Politiforums Ærespris, håper vi at du tar deg tid til å nominere vedkommende. Vi trenger navn, kontaktinformasjon og begrunnelse, sier Politiforum-redaktør Ole Martin Mortvedt.

Du finner elektronisk nominasjonsskjema nederst i denne saken.

Opprettet i 2015

Prisen, som ble opprettet i 2015, går til en enkeltperson som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen, eller kan tildeles for et langvarig engasjement som politiansatt.

I fjor kom det inn rekordmange 29 nominasjoner til prisen, som til slutt gikk til drapsetterforsker og mangeårig politiforsker Asbjørn Rachlew.

De to siste årenes vinnere – året før gikk kriminaltekniker Eva Ragde av med seieren – jobber begge i Oslo politidistrikt.

Om Politiforums Ærespris

  • Æresprisens formål er å hedre og løfte fram en enkeltperson som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen.
  • Vedkommende skal gjennom sine handlinger og/eller holdninger ha hatt særlig betydning for politiet og/eller publikum på lokalt, regionalt eller nasjonalt nivå.
  • Æresprisen kan også tildeles personer for et langvarig engasjement som politiansatt.
  • Kun politiansatte eller tidligere politiansatte kan nomineres til Æresprisen.
  • Prisen består av en synlig hedersbevisning og et gavekort på 10.000 kroner.

 

Tidligere vinnere

2015: Robin Schaefer

2016: Eva Ragde

2017: Asbjørn Rachlew

Mortvedt oppfordrer derfor spesielt politiansatte fra andre deler av landet enn hovedstaden til å plukke ut gode kandidater.

– Vi vet at det finnes mange gode kandidater ute i etaten, men er avhengige av hjelp for å finne alle. Jeg håper derfor at våre lesere trekker frem gode kolleger som fortjener en ekstra honnør for ekstraordinær innsats, sier Mortvedt.

Plukker fem favoritter

Politiforum-redaktøren er også juryformann. Med seg i juryen som til slutt skal kåre årets vinner, har han Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, og politibetjent Gunn Hege Høgberg i Oslo politidistrikt.

Når nomineringsfristen går ut, vil juryen gå gjennom nominasjonene, og velge ut fem urangerte favoritter.

Denne listen med fem favoritter presenteres deretter i vår desemberutgave og her på Politiforum.no. På nettsiden kan leserne selv stemme fram sin favoritt, som vil telle som den femte jurystemmen når den endelige vinneren skal kåres.

Ved eventuelt dødt løp mellom to eller flere kandidater, vil juryformannens stemme telle dobbelt.

Forøvrig vises det til statuttene for Æresprisen.

Send oss nominasjonen i skjemaet under, på e-post til [email protected] eller i brevs form til: Politiforum, Møllergata 39, 0179 Oslo.