Løgndetektortesten

For noen år siden hadde vi en guttegjeng som begikk flere grove tyverier fra hytter. Etter hvert begynte «nettet å snøre seg sammen» rundt dem, og de ble pågrepet og tatt med inn på lensmannskontoret for å avgi forklaring i saken.

Publisert Sist oppdatert

Innledningsvis nektet de for å ha noe med tyveriene å gjøre, men etter en stund «sprakk» en av de siktede, og pratet de andre inn i saken.

Til tross for dette, var det en av dem som nektet enhver befatning med sakene, men til slutt så innså også han at slaget var tapt, og valgte å tilstå.

Undertegnede hadde en magefølelse for at vedkommende også hadde startet å eksperimentere med narkotika. Jeg bad følgelig den 18 år gamle gutten om å bli med meg. Jeg tok frem et plastglass, og ba ham om å tisse i dette. Så sa jeg til ham:

«Nå må du følge med!», hvorpå jeg stakk stixen ned i urinen.

I det de forskjellige feltene på urintesten fikk ny farge, utbrøt han:

«Er det for å se om jeg ljuger?»

Etter dette utsagnet hadde jegstoreproblemer med å ikke bryte ut i latter, men klarte å si at denne testen var for å se om han brukte narkotika.

Med til historien kan også opplyses at vedkommende har skikket seg noenlunde, og har i dag fast arbeid på et verksted. Jeg er fortsatt noe i tvil om jeg ville hatt ham til å reparere min bil, urintesten tatt i betraktning.

Jeg sender stafettpinnen videre til Niels Lund ved Rakkestad lensmannskontor.