Etter nesten ni år som leder for Politiets Fellesforbund, går Sigve Bolstad av.

Gir seg som PF-leder

Sigve Bolstad (56) går av som leder for Politiets Fellesforbund.

Publisert Sist oppdatert

Etter nesten ni år i sjefsstolen melder Politiets Fellesforbunds (PF) leder Sigve Bolstad at han går av som leder for fagforeningen, med virkning fra 1. mars.

Da går Bolstad tilbake til en jobb i Oslo politidistrikt, som nestkommanderende under John Roger Lund i enhet Øst.

Bolstad blir da stasjonssjef på Manglerud politistasjon.

– Jeg har vært så heldig at jeg snart har vært forbundsleder i ni år. Nå har det dukket opp et vikariat som nestkommanderende i Enhet Øst i Oslo politidistrikt, og det er en mulighet jeg rett og slett ikke kunne la gå fra meg, sier Bolstad i en pressemelding på PF.no.

– Jeg er glad for å ha fått denne muligheten og tidspunktet var riktig for meg nå. Jeg har vært tillitsvalgt i så mange år, først som leder for Oslo politiforening og så som forbundsleder. Det blir spennende å komme tilbake til etaten igjen. Jeg gleder meg veldig, fortsetter han.

Enstemmig gjenvalgt

Bolstad begynte sin karriere som fagforeningsmann som tillitsvalgt på Grønland politistasjon i Oslo i 1989, året etter at han gikk ut av Politiskolen.

Topptillitsvalgt har han vært siden 2005, da han overtok som leder for Oslo politiforening. I 2010 gikk han samtidig inn som nestleder i PF.

Han rykket opp som leder for PF i mai 2013, da Arne Johannessen trakk seg etter det som skal ha vært uenighet om viktige veivalg for foreningen.

– Jeg takker Johannessen for den enorme innsatsen han har lagt ned for Politiets Fellesforbund i sine 21 år som forbundsleder. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å gjøre en best mulig jobb for medlemmene og ta forbundet videre i rollen som en viktig kriminalpolitisk aktør, sa Bolstad da han overtok som leder.

Senere har 56-åringen fra Lødingen blitt enstemmig gjenvalgt på hvert eneste landsmøte, senest under landsmøtet på Gardermoen i november i fjor.

Krevende tid

Bolstad har ledet fagforeningen gjennom en krevende tid for politiet.

I de nesten ni årene siden han tiltrådte, har politiet vært gjennom tidenes reform; en reform som også gjorde det nødvendig for PF å omorganisere seg.

Han har ledet PF gjennom tunge debatter om varsling, bevæpning, rusreform, psykiatri og beredskap, og avslutter sitt topplederliv i fagforeningen med en to år lang pandemi.

– Det har vært noen veldig spennende år og jeg er utrolig takknemlig for å ha fått være leder for den største fagforeningen til politiansatte gjennom så mange år. Vi har satt viktige saker på agendaen, vært med og gjort en forskjell for de ansatte i etaten og vært en tydelig stemme i samfunnsdebatten. Det er mange viktige saker som gjenstår, og jeg gleder meg til å følge dette arbeidet fra sidelinjen, sier Bolstad i pressemeldingen.

Bolstad fyller 57 år i april, og kunne dermed også gått av med pensjon på særaldersgrensen.

Opprykk for Skatvold?

Bolstads nåværende valgperiode varer fram til landsmøtet i Sandefjord i november 2022. Det blir nå opp til PFs forbundsstyre å peke ut hvem som skal lede PF fram til valget.

Sannsynligheten er stor for at den oppgaven faller på PF-nestleder Unn Alma Skatvold (48), slik Bolstad i sin tid rykket opp som erstatter for Johannessen.

Trønderen Skatvold ble valgt som nestleder av PFs forbundsstyre i juni 2013, etter at valgkomiteen på forhånd hadde levert en enstemmig innstilling for Kjetil Rekdal.

Senere ble også Skatvold enstemmig gjenvalgt på landsmøtene i 2014, 2016, 2018 og 2021.

Hun har siden november 2020 i tillegg også hatt vervet som andre nestleder i Eurocop.

Forbundsstyret møtes 14. og 15. februar og vil da ta stilling til hvem som blir ny, midlertidig leder i PF.

Deretter kan det fort være duket for en ny topplederkamp på landsmøtet i november.

Powered by Labrador CMS