Arne Johannessen går av som leder for Politiets Fellesforbund etter 21 år som forbundsleder.

Arne Johannessen går av

Arne Johannessen har i dag varslet at han går av som leder av Politiets Fellesforbund.

Publisert Sist oppdatert

Dette ble klart under et ekstraordinært styremøte i Politiets Fellesforbund (PF) i dag. Årsaken skal være uenighet om viktige veivalg for PF.

Dermed overtar nestleder Sigve Bolstad sjefsstolen. Bolstad gikk allerede i fjor høst ut offentlig med et ønske om å utfordre Johannessen om ledervervet i PF, men trakk sitt kandidatur i forkant av landsmøtet.

– Jeg har levd et svært krevende liv som forbundsleder i 21 år. Nå har forbundsstyret og jeg kommet til et skille der vi har ulikt syn på en del veivalg. Da er det helt naturlig at jeg går av og at Sigve Bolstad tar over ledervervet, sier Johannessen i en pressemelding på PF.no.

Skal ta lang sommerferie

Overfor Politiforum.no, sier Johannessen at han er stolt over hva han har fått være med på.

– Det er selvsagt en rar følelse å ikke lenger skulle være i denne ledelsen. Kort oppsummert, er jeg takknemlig for møtet med et utall av positive tillitsvalgte og fagfolk i politiet gjennom alle disse årene. Jeg ser tilbake på en periode med store endringer i politiet, som jeg i felleskap med flotte tillitsvalgte har påvirket i til dels i stor grad, sier han.

Nå skal Johannessen ta seg en lang sommerferie, og ha en fin sommer sammen med det han karakteriserer som ei svært tålmodig kone.

– Og jeg gleder meg stort til å få mye tid sammen med barnebarna før jeg bestemmer for hva jeg skal jobbe med fremover, sier Johannessen.

Fremdeles har han permisjon fra stillingen som politistasjonssjef ved Sogndal politistasjon.

Ble gjenvalgt i fjor

Arne Johannessen har vært leder for Politiets Fellesforbund siden 2000, og ble på landsmøtet i fjor høst gjenvalgt for nye to år. Johannessen signaliserte da at dette kom til å bli hans siste periode som PF-leder.

Før tiden i sjefsstolen i PF, var han også leder i Lensmannsetatens landslag, og det er en krevende tid som toppleder som nå er over.

– For meg har det vært viktig å være en tilgjengelig forbundsleder. Dermed har det vært 21 år med mobilen på 24 timer i døgnet. Ferie og arbeidsdager har gått sammen. Hensynet til behov for mer tid til familien og et liv med litt mer fritid er en del av totalvurderingen i denne situasjonen, sier Johannessen, og fortsetter:

– Det har vært fantastiske år. Men de nevnte faktorene gjør at motivasjonen nå er borte. Det er umulig å gjøre en god jobb som forbundsleder uten å være topp motivert.

Takkes for innsatsen

Påtroppende leder Bolstad, som også har vært nestleder i PF i flere år, sier dette om Johannessens avgang:

– Jeg takker Johannessen for den enorme innsatsen han har lagt ned for Politiets Fellesforbund i sine 21 år som forbundsleder. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å gjøre en best mulig jobb for medlemmene og ta forbundet videre i rollen som en viktig kriminalpolitisk aktør, sier Bolstad til PF.no.

Powered by Labrador CMS