Et ekte sykkelpoliti

Julie Meyer Solvang er politibetjent i Grimstad, men sykler rundt i hele verden for sykkellaget Hitec Products.

Julie Meyer Solvang har nylig signert proffkontrakt med sykkellaget Hitec Products, og inngår med det i et av lagene som deltok i sykkel-VM i Bergen i september.

Nå venter en annerledes hverdag for 28-åringen, som til daglig jobber som politibetjent i Grimstad.

– Jeg vil få en god del flere reisedøgn enn jeg har hatt de siste årene, med samlinger og konkurranser rundt om i verden. Mesteparten av konkurransene foregår i Europa, men også i Asia og USA, forteller Solvang.

4.plass i NM

I fjor ble det fjerdeplass i NM for Solvang.

Nå er hun på jakt etter sponsorer, ettersom økonomien paradoksalt nok ligger an til å bli trangere etter at hun signerte for et nytt og bedre lag.

– Som kvinnelig proffsyklist tjener man ikke penger. Det er svært få kvinnelige syklister som tjener penger i verden, noe som gjør det vanskelig og satse for fullt.

Solvang trener imponerende 900 timer i året – eller 18 timer i uka. Hun har gått ned til 60 prosent stilling og da blir det først og fremst mer tid til restitusjon. 

– Restitusjon og hvile er noe jeg ikke har hatt for mye av ettersom jeg har jobbet 100 prosent på vakta. 

– Takk til støttende kollegaer

Solvang jobber på krimmen i Grimstad. Derfor jobber hun dagvakter, noe som er avgjørende for å kunne kombinere politijobben med toppidrett.

TRÅKKER TIL: Julie Meyer Solvang tråkker til og satser på sykkel.

– Arbeidsgiver og min nærmeste leder har vært fleksible, slik at jeg i perioder har kunne
jobbet mer eller mindre ved behov. Jeg føler at de tar min satsing på toppidrett veldig seriøst og det betyr mye for meg! Mine kollegaer på stasjonen i Grimstad har også vært veldig støttende, og flinke til å hjelpe meg med å bytte vakter når jeg trenger det. De fortjener en liten takk de også, forteller politiets proffsyklist.

Powered by Labrador CMS