UEH i Rogaland har fått nok

Føler at jobben ikke blir verdsatt.

Publisert Sist oppdatert

Samtlige 48 politikvinner og -menn har i løpet av helgatrukket seg fra den spesialtrente utrykningsenheten i Rogaland politidistrikt, melder Stavanger Aftenblad.

- Når de sentrale arbeidsgiverne over flere år ikkeverdsetter jobben vi gjør og den risikoen vi utsetter oss for, har jeg fåttnok. Arbeidet er meningsfylt, men vi ser at vi er blitt hengende etter detpersonell i Forsvaret og redningstjenesten får i risikotillegg, sierpolitiførstebetjent Dagfinn Mong til Stavanger Aftenblad.

Etter 14 år i utrykningsenheten har 43-åringen iDalane-politiet, og resten av politifolkene i spesialstyrken spredt over helepolitidistriktet, bedt seg fritatt fra denne tjenesten. Mong menerfrustrasjonen i årets lønnskamp er større enn noen gang. Risikotillegg er blittkjørt fram som hovedkrav.

Lagføreren i utrykningsenheten understreker at frustrasjonenretter seg mot sentrale myndigheter i Oslo, ikke den lokale politiledelsen.

- Vi utsetter oss selv for risiko mange ganger i løpet av etår. Det skjer veldig mange væpnede oppdrag. Risikoen løftes flere hakk i dennetjenesten, uten at vi får betalt for det, sier Mong ifølge Stavanger Aftenblad.

Lokallagsleder i Rogaland, Arild Sandstøl mener jobben som UEH-stryken gjør, er for lavt betalt.

- Et kraftig signal om at de krever skikkelig betalt for ågjøre denne livsfarlige jobben, sier lokallagsleder Arild Sandstøl iPolitiets Fellesforbund Rogaland etter at alle i den spesialtrentepolitistyrken har gitt beskjed til den lokale politiledelsen at de nå trekkerseg fra denne beredskapen.

Han er forberedt på at tjenestefolkene som nå har trukketseg, kan bli beordret til fortsatt beredskap i utrykningsenheten.

- Våre ledere har styringsrett som alle andre arbeidsgivere.Men disse spesialtrente politifolkene bør være topp motiverte for å gjørejobben sin, ikke bli tvunget til å jobbe i utrykningsenheten mot sin vilje, sierSandstøl til Stavanger Aftenblad.