Cecilie Lilaas-Skari, Atle Roll-Matthiesen og Bjørn Vandvik er blant de sju som vil bli visepolitimester i Oslo.
Cecilie Lilaas-Skari, Atle Roll-Matthiesen og Bjørn Vandvik er blant de sju som vil bli visepolitimester i Oslo.

Topptung søkerliste til jobben som visepolitimester i Oslo

To søkere fra Politidirektoratet, to tidligere poiltimestre, én visepolitimester og én fagforeningstopp har søkt jobb som visepolitimester i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

Det er hard kamp om å bli politimester Hans Sverre Sjøvolds nestkommanderende i Oslo politidistrikt. Sju søkere står på søkerlisten.

Og hold deg fast: Alle sammen må sies å være temmelig aktuelle kandidater.

Curt A. Lier har det siste året forsøkt å søke seg bort fra jobben som president i Juristforbundet, der han har vært tillitsvalgttopp i ti år. Først søkte han å bli politimester i tre distrikter, og nå ønsker han å få jobb som visepolitimester i Oslo. Han har flere år bak seg i politiet.

Arne Jørgen Olafsen er tidligere politimester i Follo. Nå fungerende leder i Øst politidistrikt. Var blant søkerne som ønsket politimesterjobben i Øst, men røk på grunn av manglende master i jus. Nå prøver han seg i stedet på toppjobb noen togstopp nordvest for Ski.

Bjørn Vandvik er tidligere politimester på Romerike, nå fungerende leder i Øst politidistrikt. Nå søker også han visepolitimesterjobben, men han gjør det samtidig som han har søknaden inne om å bli ny sjef i Politiets utlendingsenhet. Og dermed står han i akkurat samme posisjon som...

... Morten Hojem Ervik. Visepolitimester, eller assisterende sjef om du vil, i PU. Har søkt både PU-toppjobben og visepolitimesterjobben i Oslo, i likhet med Vandvik.

Fra Kripos søker avdelingsleder Cecilie Lilaas-Skari. Den eneste kvinnelige søkeren på lista er i dag avdelingsdirektør Internasjonalt politisamarbeid og sentrale registre i Kripos. Hun har tidligere vært leder for Seksjon for organisert kriminalitet på samme sted, og har jobbet i Kripos tiden 2001.

Og så til Politidirektoratet. Et kjent navn for mange er Atle Roll-Matthiesen. Roll-Matthiesen er nestkommanderende i Politifagavdelingen i Politidirektoratet. I vår og sommer var han også fungerende leder i avdelingen, fram til Kristin Kvigne tok over jobben fra Knut Smedsrud. Roll-Matthisen har tidligere hatt lederjobb i Kripos og ved ungdoms-OL på Lillehammer.

Steffen Ousdal er sjef for beredskapsseksjonen og siste mann på søkerlista. Ousdal var inne til intervju da ny beredskapsdirektør skulle ansettes i POD i vår.

Her kan du se lista over de som vil blir visepolitimestre i de andre 11 politidistriktene.

Powered by Labrador CMS